avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decl.390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decl.390

Buna ziua,
am urmatoarea situatie: factura intracomunitara in 31.10 de bunuri, perioada fiscala la TVA este trimestriala...constat ca factura este eronata (nu imi apartine), solicit acest lucru furnizorului din Bg. ..acesta insa si-a depus declaratia intracomunitara si face corectia in noiembrie...ce fac in aceste conditii???daca fac 390 la octombrie si la noiembrie ulterior si inreg. achizitia intracomunitara o data cu plus-oct si o data cu minus-noiembrie, chiar daca factura nu imi aprtine devin platitor de TVA lunar (cf cODULUI fISCAL) ceea ce este aberant..V ati mai intalnit cu astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 12:47, 23 Noiembrie 2012
In MOf. nr. 294/15.04.2008 a fost publicat OpANAF nr. 552/2008 pentru aprobarea modelului si continutului formularului VIES 390 “Declaratie recapitulativa privind livraarile/achizitiile intracomunitare de bunuri” .pdf

Se depune de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, in conditiile art. 156^4 din Codul Fiscal, care au efectuat in trimestrul de raportare livrari, achizitii in tarile membre ale Uniunii Europene, sau livrari şi achizitii in cadrul unei operatiuni triunghiulare, astfel cum sunt definite in Titlul VI din Codul fiscal.

Declaratia recapitulativa se depune trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare incheierii trimestrului, la organul fiscal competent si se completeaza conform noilor instructiuni incepand cu operatiunile desfasurate in trimestrul I al anului 2008.


REZULTA CA DECLARATIA 390 SE DEPUNE TRIMESTRIAL. ASA CA NU ITI MAI FACE PROBLEME CAND A FOST EMISA SI CAND A FOST CORECTATA.


IN AL DOILEA RAND ORICINE POATE EMITE O FACTURA CATRE ORCINE. Asta nu insemna ca si trebuie recunoscuta, daca nu are in spate un deviz de lucrari, un aviz de livrare, o scrisoare de trasura etc, nici o instanta din lumea asta nu poate sa iti bage pe gat acea factura cu atat mai putin Finantele.


in al treilea rand nu iti organizezi contabilitatea dupa greselile altora. " fiecare familie e cu bucataria ei".

sper ca m-am facut inteles.

Iti multumesc de mesaj..este foarte adevarat ce spui cu faptul ca nimeni nu-ti baga pe gat...a devenit o mare sperietoare acest ANAF...ce sa mai dezvolt ca nu are rost.....dar vreau sa te informez ca s-au mai schimbat lucrurile si anume d390 se depune lunar...iti dau mai jos extras din Cod...
156^4 Declaraţia recapitulativă

(1) Orice persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1 trebuie să întocmească şi să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare unei luni calendaristice, o declaraţie recapitulativă în care menţionează
Declaraţia recapitulativă se întocmeşte conform modelului stabilit prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru fiecare lună calendaristică în care ia naştere exigibilitatea taxei pentru astfel de operaţiuni.
Sper sa-ti foloseasca !
Atita timp cit factura din octombrie nu este pe numele firmei dvoastra, inseamna ca si declaratia furnizorului din Bulgaria a fost eronata (nu avea cum sa inscrie numele firmei dvoastre in declaratia lor "390" daca pe factura este alta firma), deci nu apareti ca avind o achizitie intracomunitara.
PT oct nu faceti declaratia 390, deoarece conform documentelor nu ati cumparat nimic dintr-ul alt stat UE. Veti face declaratia 390 pt luna noiembrie (cind aveti si factura pe numele firmei) urmind a deveni platitor de tva lunar incepind cu luna dec 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziti de servicii intracomunitare ccgmau ccgmau am primit de la un client facturi de chirie pentru tehnica de calcul emise de o firma din germania. facturile sunt pentru lunile aug, sept, oct, nov, au fost ... (vezi toată discuția)
Tva factura bilet de avion camelia adina camelia adina am o factura de la wizz ungaria (fara tva , in HUF ) pe care imi scrie la tva ,, scutit cu drept de deducere ,, cum fac nota contabila pt acesta factura? se ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 marcelacret marcelacret In timpul unei delegatii in UE,masina cu care s-a facut deplasarea a avut probleme tehnice si angajatul a intrat la un service auto.In urma reparatiei ... (vezi toată discuția)