avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara cerere de marire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara cerere de marire

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:

1.In cazul cererii d emarire a pensiei alimentare se ia in consideratie ca salariu este grevat de alte datorii,respectiv rate,quantumul acestora fiind foarte aproape de intreg salariu,respectiv undeva in jur de 90% ?

2.La stabilirea sumei,quantumului pensiei se ia in considerare venitul cumulat al sotilor(casatoriti legal),mentionez faptul ca sunt la a 2 casatorie cu 1 copil...

3.In cazul in care instanta decide sa acorde marirea pensiei reclamantei,baza de calcul ramane tot 1/3 din salariu?

4.Care ar fi ordine in care se platesc aceste datorii?Pensie alimentara,rate,cos zilnic,etc...
Practic ,daca ar face asta as muri de foame si eu si sotia,avem foarte multe datorii.

As aprecia foarte mult un raspuns ,o parere.Va multumesc din suflet.

Cu stima

Catalin
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:42, 24 Noiembrie 2012
1. Da, se iau in considerare si obligatiile tatalui, dacă acestea le aduce in vederea instantei.

2. La stabilirea pensiei de intretinere se ia in calcul strict venitul net cu caracter de continuitate al celui care are obligatia de intretinere.
Deci nu se va lua in calcul si venitul sotiei tatalui minorului. Dar la stabilirea necesitatilor minorului se pot lua in calcul si veniturile parintelui rezident.

3. In cazul in care aveti 2 copii, da, limita maxima este de 1/3 pentru ambii copii

4. Pensia de intretinere este prima in ordinea obligatiilor.
Buna seara,

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

Considerati ca as putea ramane la pensia care o platesc acum(prin posta cu dovada,de aproape 6 ani) daca ma prezint la tribunal cu extrasele de cont,desfasuratorul ratelor de platit, stampilat si semnat de catre banca?

Instanta face un calcul sumar al tuturor obligatiilor care le am si dupa mareset sau nu pensia?

Sunt amenintat ca o sa-mi mareasca pensia daca nu dau mai mult,insa si asa si ne descurcam foarte greu cu banii ce ne raman.

va multumesc.

Catalin
Să înteleg deci că pensia pe care o platiti acum nu este maximul de 16,6%?

Depuneti o intampinare prin care aduceti in vedere instantei ca obligatiile financiare nu va permit o cresterea a pensiei de intretinere, că dvs. considerati ca pensia actuala asigura necesitatile minimale ale minorului si că considerati ca mama copilului nu vrea sa isi asigure partea de raspundere ce in revine pentru ingrijirea minorului.
Asigurati instantei ca imediat ce veti avea posibilitatea financiară veti fi de acord cu cresterea pensiei de intretinere si ca vreti sa va asigurati ca copilul sa aiba toate cele necesare.

---
Nu ar fi rău daca ati solicita si custodia comuna (exercitarea in comun a autoritatii parintesti).
Buna seara,

eu iau net 2100 Ron,am rate aproape 1900,platesc pensia 200 ron...

Cu stima

Catalin
Se va analiza cazul dvs in particular, va dati seama ca nevoile copilului au crescut si chiar daca nu au crescut nevoile , au crescut preturile. Se va avea in vedere si de cand aveti datoriile astea , se va avea in vedere ca aceste datorii le platiti impreuna cu sotia dvs ca si datorii comune, va conta si suma pe care o platiti acum.
Daca s-a stabilit suma in procent raportat la venitul dvs din trecut, se prea poate ca daca v-au crescut veniturile in astia 6 ani, sa se mareasca si pensia.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara chick chick Buna ziua. Sunt intr-un proces de divort cu copilul minor acum am probleme la pensia alimentară,am un venit net lunar de 1800 ron.cit îi revine pensia ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minori in strainatate 3maria3 3maria3 Buna ziua, sunt mama a 3 baieti de 7,8 si 9 ani. Am divortat amiabil de tatal lor acum 4 ani, autoritate parinteasca comuna, domiciliu la mine in Romania. ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere diminuare pensie intretinere minor ioana-03 ioana-03 Buna ziua, tatal biologic al copilului meu in varsta de 4 ani, a cerut diminuarea pensiei de la 188.25 lunar la 110 lei lunar pe motiv ca din cei 1000 de lei ... (vezi toată discuția)