avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salarii restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salarii restante

Am nevoie de un sfat in ceea ce priveste legislatia muncii.

In momentul de fata ma gasesc in urmatoarea situatie : angajatorul pentru care am lucrat a desfiintat postul meu, drept pentru care a emis decizia de incetare a contractului de munca. Preavizul s-a scurs deja.
Insa, angajatorul a ramas restant cu salariul dupa cum urmeaza : partial luna septembrie, complet luna octombrie, complet durata preaviz luna noiembrie.
Atunci cand intreb, mi se spune "nu sunt bani, nu am platit nici celorlalti salariile" - "ceilalti" fiind atat cei care au ramas fara posturi, odata cu mine, cat si cei care au ramas angajati.

Acum, intrebarea mea este : Ce metoda recomandati pentru a obtine cat mai rapid si mai eficient salariile ramase restante ? Avand in vedere faptul ca acela era singurul venit din casa, este cu atat mai urgent de a recupera ceea ce mi se datoreaza.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: hector2010 , utilizator 20:04, 22 Noiembrie 2012
Singura solutie pentru obligarea angajatorului la plata salariilor este actionarea angajatorului in instanta. Incercati si o sesizare la ITM.
Va multumesc mult. Voi incepe cu sesizarea la ITM si mai departe voi vedea ce este de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Madalin196 Madalin196 Buna ziua, am si eu o problema nu mi-am primit salariul de 3 luni si vreau sa imi bag demisia dar juristul firmei nu ne lasa doar cu preaviz de 15 zile are ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam ???examene pe posturi vacante in urma reorganizarii sau numirea de catre conducere a persoanelor pe care ei le doresc?? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua la noi la unitate se face reorganizare-pentru eficienta economica a activtatii s-au desfintat citeva posturi, s-au unit 2 servicii si s-a ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)