avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SRL-ul poate fi scutit de impozit forfetar in functie ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SRL-ul poate fi scutit de impozit forfetar in functie de obiectul de activitate ?

Conform OUG 34/2009, Art. 18. - (1) Contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, si in cazul carora impozitul pe profit datorat pentru activitatile prevazute in acest articol este mai mic decat 5% din veniturile respective sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate. (2) Contribuabilii, cu exceptia celor prevazuti la alin. (1), la art. 13 lit. c)-e), art. 15 si 38, in cazul carora impozitul pe profit este mai mic decat suma impozitului minim pentru transa de venituri totale corespunzatoare, prevazute la alin. (3), sunt obligati la plata impozitului la nivelul acestei sume. De aicea rezulta ca societatile comerciale cu obiecte de activitate prevazute la alineatul 1, sunt scutite de plata impozitului forfetar. Intrebare: Daca am in actul constitutiv trecut ca principal domeniu de activitate: 554 Baruri, iar activitatea principala este: 5540 Baruri ( Conform codificarii CAEN), si am desfasurat atat activitati de bar de zi cat si de bar de noapte dar si activitati de discoteca, indeplinesc conditiile legale necesare pentru a fi scutit de impozit forfetar?? Nu prea inteleg in functie de ce se stabilesc conditiile de incadrare. I multumesc celui sau celei care va raspunde ! :)
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
LuchianSeb, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozitul pe profit lucky_33 lucky_33 Buna ziua, cine ma poate ajuta si pe mine ? -am o firma si are activitate de discoteca si comert cu amanuntul in magazin. -conform codului fiscal din ... (vezi toată discuția)
Impozit profit-bar noapte ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU cum determin impozitul pe profit in cazul contribuabililor care realizeaza pe langa venituri din comercializarea produselor alimentare prin intermediul unui ... (vezi toată discuția)
Cat te costa schimbarea sediului social in acelasi judet ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. :D Cat ma costa sa schimb sediul social al unui SRL cu doi asociati, in acelasi judet ? Pe internet taxele ... (vezi toată discuția)