avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozitul pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozitul pe profit

Buna ziua,
cine ma poate ajuta si pe mine ?
-am o firma si are activitate de discoteca si comert cu amanuntul in magazin.
-conform codului fiscal din activitatea de discoteca impozitul pe profit nu trebuie sa fie mai mic decat 5% din veniturile inregistrate din aceasta activitate
- am calculat impozit pe profit din activitatea de discoteca (care este mai mare decat 5% din veniturile aferente aceste activitati)
-am calculat impozitul din cealalta activitate care este de fapt pierdere
Ce ar trebui sa inregistrez? diferenta dintre cele doua calculate sau impozitu din discoteca??????
Multumesc!!! :">

Cel mai recent răspuns: lucky_33 , utilizator 13:38, 19 Februarie 2010
Impozit minim pentru baruri de noapte, cluburi de noapte, discoteci, cazinouri şi pariuri sportive
Art. 18. - Contribuabilii care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive şi la care impozitul pe profit datorat pentru activităţile prevăzute în acest articol este mai mic decât 5% din veniturile respective sunt obligaţi la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri realizate.

Norme metodologice:
11. Intră sub incidenţa prevederilor art. 18 din Codul fiscal contribuabilii care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, încadraţi potrivit dispoziţiilor legale în vigoare; aceştia trebuie să organizeze şi să conducă evidenţa contabilă pentru a se cunoaşte veniturile şi cheltuielile corespunzătoare acestor activităţi. La determinarea profitului aferent acestor activităţi se iau în calcul şi cheltuielile de conducere şi administrare şi alte cheltuieli comune ale contribuabilului, proporţional cu veniturile obţinute din aceste activităţi. În cazul în care impozitul pe profitul datorat este mai mic decât 5% din veniturile obţinute din aceste activităţi, contribuabilul este obligat la plata unui impozit de 5% din aceste venituri. Acesta se adaugă la valoarea impozitului pe profit aferent celorlalte activităţi, impozit calculat potrivit prevederilor titlului II din Codul fiscal. Veniturile care se iau în calcul pentru aplicarea cotei de 5% sunt veniturile aferente activităţilor respective, înregistrate în conformitate cu reglementările contabile.
Pentru activitatea de comert cu amanuntul inregistrati impozitul minim forfetar la care adaugati impozitul din activitatea de discoteca.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
DANIELA NICULESCU, Consultant fiscal
Multumesc mult!!!
dar daca vorbim de anul 2008 in care nu exista taxa forfetara???
de ex:
impozit din discoteca 3200 lei
impozit din alte activitati -3100 lei
se inregistreaza 3200 sau 100 lei???
imi cer scuze , dar conform Acesta se adaugă la valoarea impozitului pe profit aferent celorlalte activităţi, impozit calculat potrivit prevederilor titlului II din Codul fiscal. ar trebui inregistrat doar 100 ... cred eu ..
dupa parerea mea este interpretabila legea
Revin cu precizarea:
-impozitul pe profit aferent activitatii de discoteca este mai mare decat 5% calculat la veniturile din aceasta activitate.
-in cazul acesta articolul 18, normele metodologice de aplicare nu poate fi invocat!?
- legiuitorul a venit prin articolul 18, expres ,la impunerea unui impozit minim, respectiv 5% din venituri, doar in cazul in care impozitul pe profit este mai mic decat acest impozit minim (5%) , nu vad precizari legat de situatia in care eu am impozit pe profit datorat este mai mare decat 5% din venit
consider ca in aceasta situatie calculul impozitului pe profit se realizeaza conform Titlului II din Codul fiscal , luind suma tuturor activit soc.
mentionez ca din venitul total societate, act de discoteca reprezinta 10%.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-ul poate fi scutit de impozit forfetar in functie de obiectul de activitate ? LuchianSeb LuchianSeb Conform OUG 34/2009, Art. 18. - (1) Contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor ... (vezi toată discuția)
Impozit profit-bar noapte ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU cum determin impozitul pe profit in cazul contribuabililor care realizeaza pe langa venituri din comercializarea produselor alimentare prin intermediul unui ... (vezi toată discuția)
Tot forfetarul.... Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am o nelamurire, a aparut OUG 22 DIN 2010, care, din cate am inteles se aplica unor noi activitati. Intrebarea mea e cum ramane cu plata forfetarului pentru ... (vezi toată discuția)