avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator societate comerciala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator societate comerciala

Pe ce functie ar putea fi angajat un asociat al unui SRL care indeplineste si functia de administrator numit prin actul constitutiv al societatii?
Se poate in functia de administrator societate comerciala? Daca da, necesita studii superioare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:26, 3 Februarie 2009
241939 Administrator societate comerciala

(Subgrupa majora 24, Grupa minora 241, Grupa de baza 2419)



Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)


Descriere


Ocupatia a fost introdusa prin Ordinul 170/2008 MMFES.
klaupt a scris:

Pe ce functie ar putea fi angajat un asociat al unui SRL care indeplineste si functia de administrator numit prin actul constitutiv al societatii?
Se poate in functia de administrator societate comerciala? Daca da, necesita studii superioare?
Multumesc.


Printre ocupatiile noi introduse prin Ordinul comun al Ministerului Muncii si al Institutului National de Statistica nr. 170/179 din 2008 pentru completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania este si cea de administrator societate comerciala.
Referitor la nivelul de studii, pentru ocuparea acestei functii, potrivit Instructiunilor din Clasificarea ocupatiilor din Romania, codul 241939 al functiei de administrator societate comerciala indica ca sunt necesare studii superioare.
Mai exista: Director societate comerciala-121004

(Subgrupa majora 12, Grupa minora 121, Grupa de baza 1210)
Nivelul de instruire: - (nedefinit; superior dar nu neaparat)
Daca functia detinuta e de administrator potrivit actului constitutiv, atunci persoana respectiva poate incheia doar (i) contract de munca pentru functia de administrator SC; (ii) contract de mandat/administrare. In niciun caz nu e director daca e administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare sau medii ptr ... corina.trandafir corina.trandafir Ptr functia de administrator societate comerciala sau director societate comerciala imi trebuiesc mai nou studii superioare???pt ca stiu ca acum vreo 2-3 ani ... (vezi toată discuția)
Salarii maricaalina maricaalina care este salariu de debutant al unui grefier cu studii superioare juridice? (vezi toată discuția)
Studii inspector securitate si sanatate in munca mirela_lmc mirela_lmc Buna seara! Lucrez la o societate in functia de operator calculator si de curand am absolvit un curs de Inspector SSM-90 de ore. Nu am absolvit facultatea ... (vezi toată discuția)