avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

livrare intracomunitara

buna ziua!
am urmatoarea situatie: firma noastra produce modele/matrite pentru turnatorii. am primit o comanda de la o firma germana pentru un model, dar modelul respectiv nu va parasi tara, ci se va turna piesa aici in Romania. intrebarea mea este:cum facturez? daca produsul nu paraseste tara este considerata livrare intracomunitara? mentionez ca firma are cod valid de tva. am verificat pe anaf. factura o fac cu sau fara tva? pe factura trebuie sa apara contul iban al firmei respective?
va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu cum sa procedez#-o
va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 12:25, 26 Noiembrie 2012
Pentru a fi livrare intracomunitara bunurile trebuie sa fie transportate din Romania catre un alt stat membru.
Deoarece in cazul dvoastra bunurile nu parasesc Romania veti factura cu tva. Pe anaf nu puteti verifica cod de tva al unui partener cu sediul in Germania numai daca acesta este inregistrat in scopuri de tva in Romania. Poate ati facut verificarea pe vat.eu.

In orice caz, pe factura veti trece si CUI-ul partenerului si contul IBAN cf art 155 al CF.
multumesc pentru raspuns, dar eu am verificat pe site-ul anaf acolo unde scrie VIES verificarea codului de tva si imi scrie "cod valid de tva". am introdus codul de tva pe care mi l-au furnizat odata cu datele firmei, cu DE in fata. deci, eu pot face factura cu tva , dar la beneficiar sa fie trecute datele firmei din germania?
este ok asa?
si in acest caz aceasta factura va fi considerata o livrare normala cu declarare in decont si in d394?
sunt un pic nelamurita pentru ca nu m-am intalnit cu un astfel de caz#-o
Factura va fi cu tva si declarata numai in decl 300.
Nu se inscrie in 394 si nici in 390.
Nu stiu daca are relevanta sau daca e nevoie, dar subscriu la ce a spus mai sus @t.simona.
dar in cazul meu, facturez catre un client cu sediul in romania ,inregistrat in scopuri de tva tot in romania dar punct lucru in italia ,cum facturez cu tva sau fara ?Eu credeam ca trebuie facuta factura cu tva fiind firma din romania cu sediul tot in romania dar ei mi-au cerut factura fara tva .Eu pe ce baza fac factura fara tva ,nu cred ca e corect .Marfa a fost trimisa direct in italia pe baza de aviz cu datele firmei din romania dar nu stiu cum sa facturez ,m-au derutat.

Alte discuții în legătură

Factura tva adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca facturam produs finit catre o firma care are sediul in romania inregistrata in scopuri de tva in romania dar cu punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Facturare catre china - livrare germania crinarug crinarug O societate factureaza marfa catre o firma din China iar aceasta doreste ca marfa sa-i fie livrata in Germania. Se intocmeste factura catre China si aviz ... (vezi toată discuția)
Facturi externe fara tva iullian iullian Pentru a \"fura ochiul clientului\", doresc ca intregul contract sa-l fac printr-o firma externa (din Italia). In acest caz, eu facturez fara TVA firmei din ... (vezi toată discuția)