avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... PFA si protectia consumatorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

PFA si protectia consumatorului

Buna ziua,
se aplica legea consumatorului unei PFA, avand in vedere ca aceasta nu are personalitate juridica?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:00, 26 Noiembrie 2012
Daca intrebati in calitate de vanzator, da.
Daca intrebati in calitate de cumparator, nu pentru ca PFA desfasoara activitati economice iar produsul a fost cumparat (teoretic) pentru buna desfasurare a acesteia.
Buna ziua,
multumesc pentru raspuns. Intreb in calitate de vanzator - persoana juridica, care face business/vinde produse si servicii numai cu/catre persoane juridice, fiind in situatia de a evalua potential business cu PFA-uri din perspectiva obligatiei mele de conformare cu legislatia consumatorului (care nu mi se aplica din perspectiva clientilor mei persoane juridice in exclusivitate).
In cazul acesta nu aveti treaba cu legislatia protectiei consumatorilor, pentru ca in Legea 449/2003 republicata consumatorul este definit astfel:
In sensul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc astfel:
a) consumator - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in cadrul contractelor care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale;
.

Daca ceea ce vindeti este folosit pentru activitatea comerciala a PFA-urilor respective nu e de competenta ANPC sa rezolve eventualele reclamatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii legate de garantia unui produs loriparla loriparla Buna ziua, azi sotul a fost la Bricostore pentru a cumpara o masina de taiat iarba. La raft a intrebat cat este garantia si i s-a spus ca 2 ani. La casa a ... (vezi toată discuția)
Legea garantiei planne planne In legea garantiei 449/2003, definirea consumatorului este urmatoarea: [b]consumator[/b] - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in ... (vezi toată discuția)
Ps juridica pot sa returnez un produs? adela05 adela05 Daca am cumparat u telefon ca ps juridica, am vreun temei legal sa returnez produsul? Multumesc (vezi toată discuția)