Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

Daca firma este datoare, pot fi dati in judecata administratorii?

Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat. Am avut o firma, in care eu si sotul am fost asociati. Firma a intrat in imposibilitate de plata. A fost data in judecata si sentinta definitiva si irevocabila este sa platim suma datorata in termen de 3 zile de la primirea notificarii. Fraza care ma ingrijoreaza din documentul pe care mi l-au trimis cei carora trebuie sa le platim este urmatoarea, citez: "In cazul in care nu va veti indeplini obligatiile de plata asumate, pe de o parte, dar si la care ati fost obligati de instanta, ne vedem in situatia de a trece la executare silita, dar si de a depune plangere penala impotriva reprezentantilor legali ai debitoarei pentru inselaciune." Ce inseamna acest lucru? Nu a fost vorba niciodata de inselaciune. Am platit o parte din bani, iar restul pur si simplu nu am mai avut de unde.
Multumesc frumos pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Tudorache , utilizator 19:40, 23 Noiembrie 2012
Nu luaţi în seamă ameninţarea cu plîngerea penală. E praf în ochi.
Buna seara,
Nu cred ca va poate da cineva un raspuns pertinent pentru ca nu avem date destule. Ce fel de contract/contracte au fost incheiate? Cu ce fel de clauze? Au existat garantii? Au fost cumva diminuate garantiile sau s-a facut vreo alta operatiune care a micsorat valoarea lor? Cum s-au desfasurat operatiunile comerciale in timp? Si inca muuuulte, muuulte, alte intrebari.
Poate sa fie doar o incercare de a va speria (cam asa pare, insa n-am cum sa fiu sigur cu datele pe care le am) sau ceva serios. Mergeti cu toate actele la un profesionist si solicitati-i o consultatie.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Multumesc frumos pentru raspuns. A fost un contract de prestari servicii, fara garantii. Mai exact intre o editura si o tipografie. Din banii din vanzarea cartilor se achita datoria fata de tipografie. Cum cartile nu s-au vandut, nici bani nu au fost. Am platit o parte din bani, dar mai mult nu am putut.
Banuiesc ca ati returnat cartile nevandute, nu-i asa?

Alte discuții în legătură

Tipograful ce printeaza cartile editurii noastre le vinde ilegal maria99999 maria99999 Dețin o editură și mă ocup cu publicarea și comercializarea cărților pentru bacalaureat. Acestea sunt vândute pe site-ul meu online și sunt ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, abuz de incredere deliachiuzbaian deliachiuzbaian Anul trecut in septembrie o colega a apelat la mai multe persoane (fara sa stim unii de altii) pentru a imprumuta bani de la acestea. [b]Eu am cazut la o ... (vezi toată discuția)
Acum o luna, in 13.01.2022, am platit prin transfer bancar suma ... Adi_TV Adi_TV Acum o luna, in 13.01.2022, pentru a lichida o datorie mai veche catre Vodafone, am platit prin transfer bancar suma de 615 lei societatii Asset Portfolio ... (vezi toată discuția)