avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Dreptul la proprietate in cazul renuntarii la cetatenie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Dreptul la proprietate in cazul renuntarii la cetatenie

Buna ziua,
Stiu ca intrebarea a mai fost pusa anterior, dar raspunsul dat de dvs. e putin neclar pt mine. M-ar interesa sa aflu ce inseamna SEE ca sa-mi dau seama in ce categorie se incadreaza Norvegia. Am renuntat la cetatenia romana in urma dobandirii celei norvegiene si nu sunt sigura de viitorul proprietatilor pe care le mai am in Romania, mai precis daca le pot pastra sau sunt nevoita sa le vand in decurs de un an, asa cum precizati dvs. intr-un raspuns anterior. De la cartea funciara si administratia finaciara de pe langa primaria ultimului domiciliu mi s-a spus ca nu este nici o problema in cazul in care am proprietati si nu mai am cetatenie romana. Insa sa fiu sincera ma tem pentru felul in care functionarii cunosc legislatia si sper sa primesc un raspuns de la o persoana competenta. De asemenea ma intereseaza daca intradevar trebuie sa predau actele de identitate romanesti la primirea adeverintei de renuntare la cetatenie, sau acestea se anuleaza si mi se inapoiaza.
Cu mutumiri anticipate, Adriana
P.S, Cred ca am postat mesajul intr-o categorie gresita. Cu scuzele de rigoare..aceeasi
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
ada_kol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 10:01, 26 Noiembrie 2012
D-le Munteanu, va multumesc pentru raspuns. Era vorba de un imobil si din cele scrise de dvs. inteleg ca am dreptul la proprietate asupra imobilului respectiv, de vreme ce Norvegia e membru EES. Ingrijorarea mea pornea de la faptul ca in imobilul respectiv, locuieste mama mea, insa ea nu este parte in contract. Si as fi avut o mare problema in cazul in care eram nevoita sa renunt la proprietate. Jurisdictia nu e punctul meu forte, prin urmare va raman recunoscatoare pentru ajutor.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
ada_kol, utilizator
Va multumesc si dvs. d-le Georgescu :). M-ati linistit si e mare lucru in lumea plina de stres in care traim. Va doresc o duminica placuta in continuare.
Oricum, interdictia exista doar pentru terenuri, nu si pentru imobile.
Da si asta ma bucura..daca nu cumva in viitor se schimba legislatia. Sper ca asta sa nu se intample. Multumesc mult inca o data :)
Avand in vedere ca Romania vrea sa ramana-n UE iar chestia cu imobilele si terenurile e sarcina de la UE (adica toate statele UE au aceasta sarcina), nu prea vad motive pentru a schimba aceste legi.

Ca sa ma exprim precis, eu nu am zis ca nu scrie ca nu veti fi silita sa vindeti, am intrebat unde scrie asta, pentru ca eu nu am cunostinta de asa ceva.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Sucesiune teren agricol cetatean strain stefan44 stefan44 Buna seara! In urma decesului tatalui sunt chemat la succesiunea unor terenuri agricole. Numai sunt cetatean roman,traiesc in Germania. Ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Staniero poate cumpăra o casă cu teren / vilă în românia? AlbertoBianchi AlbertoBianchi Bună dimineața, eu sunt italian, aș cumpăra o vilă detașată în România. Legile din România permit achiziționarea de acest tip de proprietate pentru ... (vezi toată discuția)
Drept achizitie proprietate ,cetateni straini kpas2005 kpas2005 Cetatenii straini ,membrii ue ,au dreptul de a cumpara teren intravilan?dar agricol?multumesc (vezi toată discuția)