avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE ANTICIPATA SI MUNCA IN STRAINATATE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE ANTICIPATA SI MUNCA IN STRAINATATE

In cazul in care ma pensionez anticipat,pot munci in strainatate cu contract de munca?este legal,sau trebuie sa renunt la pensie?
Cel mai recent răspuns: ereniada , utilizator 01:35, 2 Februarie 2023
1. Trebuie sa faceti o cerere catre Casa de Pensii pentru suspendarea platii pensiei.

2. Dupa ce incetati contractul de munca in strainatate faceti cerere de reluare in plata a pensiei.

3. La data cand pensia anticipata se transforma in pensie pentru limita de varsta se vor adauga la stagiul de cotizare si perioadele lucrate intre timp.
Am intrebat la casa de pensii, unde am depus dosarul pt pensionare anticipata cu penalizare, daca pot beneficia de pensie in cazal in care lucrez in strainatate cu contract de munca si au zis ca nu e nici o problema.Au spus ca in Romania nu pot avea contract de munca si pensie, dar in alta tara pot munci linistita, nu e nici o problema.Acuma nu mai inteleg nimica, e legal sau nu e legal?S-a schimbat ceva in legislatie intre timp, sau doamnele de la casa de pensii sant pe langa lege?
1. Acum e legal ce v-a spus de la Casa de Pensii.

2. De cand ati pus intrebarea prima data (noiembrie 2012) Casa Nationala de Pensii Publice a venit cu precizari, asa cum vi s-a spus de la Casa de Pensii.

Va multumesc.
Buna seara. Revin cu acceasi intrebare.Am intrebat la ANAF daca pot fi pensionata anticipat si daca pot lucra legal cu contract de munca in străinătate si au zis ca nu.Intrebarea mea e, s-a schimbat ceva in lege din octombrie 2014 pana acuma? Deoarece la casa de pensii , cand am depus dosarul au spus ca pot, acum cei de la ANAF spun ca nu.Care e adevarul?

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata maryes maryes Dupa iesirea la pensie anticipata fara penalizare se poate lucra in strainatate cu contract de munca? (vezi toată discuția)
Pensionat anticipat- zilier alina volari alina volari O persoana care beneficiaza de pensie anticipata, poate sa lucreze ca si zilier fara a i se suspenda plata pensiei? (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare anticipata Alexian_2011 Alexian_2011 In cazul in care un salariat iese la pensie (anticipat), la cererea lui, dintr-o societate de tip SA, este posibil ca ulterior iesirii la pensie sa fie ... (vezi toată discuția)