avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara. Mama a decedat in martie anul curent. Avem de impartit un apartament de 3 camere si o casa neterminata cu teren unde nu locuieste nimeni. Vreau sa mentionez ca nu am fost inca la notar si dupa cum am inteles in termen de 6 luni mostenitorii trebuie sa se prezinte la notar pentru a accepta mostenirea. Nici unul dintre noi nu am fost inca, ce se intampla in acest caz? O alta intrebare ar fi daca eu pot sa-mi cer mostenirea daca ceilalti mostenitori ( doi frati si tata) nu sunt de acord cu acest lucru si cum se procedeaza in acest caz? Pot sa-mi cer partea din mostenire atat timp cat celalalt parinte traieste? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: liliana30 , utilizator 11:56, 26 Noiembrie 2012
da, puteti cere partea daca celalalt parinte traieste... si termenul nu este de 6 luni este de un an dupa noul cod civil
Termenul pentru acceptarea mostenirii este de 1 an.
Puteti merge la notar pentru succesiune, nu aveti nevoie de aprobarea celorlalti mostenitori.
Tatal dumneavoastra este si el un mostenitor de acelasi grad cu dumneavoastra, nu trebuie sa asteptati ca el sa moara.
Faceti declaratia de acceptare a succesiunii . Apoi vorbiti cu ceilalti mostenitori si vedeti daca va puteti intelegebsa dezbateti succesiunea oe ale amiabila la notar unde toti sa fiti prezenti, daca nu va puteti adresa instantei nu inainte de a trece totusi pe la
notar pt a obtine o incheiere prealabila si obligatorie pt instanta.
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ancfd ancfd Va rog sa-mi spuneti daca la decesul unuia din parinti copiii isi pastreaza cota parte din partea acestuia fara a deschide succesiune atat timp cat ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sorei adriana mariana novac adriana mariana novac ma poate lamuri cineva in urmatoare problema?era o familie cu 12 copii. cu foarte multi ani in urma moare tatal si primul copil, apoi in urma cu 8 ani moare si ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate accepta moștenirea in urma decesului unui ... B123456 B123456 Bună seara. Se poate accepta moștenirea in urma decesului unui părinte de către un copil, dacă ceilalți nu se prezintă la succesiune? Mulțumesc (vezi toată discuția)