avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calcul penalitati la factura platita in transe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calcul penalitati la factura platita in transe

Buna ziua!
in august anul acesta am avut o factura scadenta la o societate comerciala. pe factura nu am metionat in caz de neplata penalitaiile sunt de .... dupa ce au trecut o saptamana de la scadenta ne-au virat in cont jumatate din suma .dupa care au in decursul a 2 saptamani ne-au trimis cate 1000 lei ca in urmatoarea saptamana sa inceapa cu sume de 500 lei pana la terminarea intregi facturi de plata . din momentul scadentei si pana au achitat toata factura a trecut aproximativ 3 luni de zile. poate sa-mi spuna cineva care este modalitatea de calcul al penalitatiilor si care este procedura incasarea acestor bani?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 12:42, 27 Noiembrie 2012
Pentru incasarea penalitatilor trebuie sa emiteti o factura de penalitati(fara Tva).
Calculul il veti face tinand cont de data scadentei si platile succesive efectuate de soc.respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!!!!! adibarbu27 adibarbu27 Va rog mult sa ma ajutati! am de incasat 3 facturi de la soc X, facturile sunt din 2009. in 2011 Societatea a fost vanduta si si-a schimbat sediul in alt ... (vezi toată discuția)
Calculare penalitati androneoana androneoana am o factura nr. x din 15.08.2011 spre exemplu, care este scadenta pe data de 31.08.2011 totalul facturii este de 5400 lei.Daca este platita esalonat cum se ... (vezi toată discuția)
Emitere factura catre client bugetar intact intact Trebuie sa fac o factura de 500 lei unui client care este bugetar. Clientul trebuie sa imi faca comanda de pe SEAP. Pe SEAP se trece pretul fara TVA iar eu ... (vezi toată discuția)