Bună ziua,
Am şi eu o problemă pe care doresc să o rezolv dar nu ştiu cui trebuie să mă adresez pentru că se pare că suntem înconjuraţi numai de incompetenţi.
În anul 2000 mi-am luat cartea de muncă de la societatea la care lucram şi am plecat din ţară( tot atunci încheindu-mi-se şi contractul de muncă). Este vorba de Romtelecom, unde am lucrat aprox. 10 ani. Întrebarea mea este următoarea :
- cine operează în acest program REVISAL , fostul angajator sau orice inspector de la Casa de Pensii sau Ag. Teritorială de muncă ?
Incompetenţii de la Romtelecom, cei de la Resurse Umane, mă trimit la Casa de Pensii , iar depăşiţii ăia de la Casa de pensii mă trimit la Romtelecom.
Menţionez că am nevoie de o adeverinţă cu stagiul de cotizare pentru cei 10 ani lucraţi la Romtelecom, iar cei de la RTC mă trimit la casa de pensii unde eu nu figurez cu niciun an lucrat tocmai pt că nu s-a operat în acest REVISal.
Aştept răspunsul dvs. Mulţumesc.
Cred ca problema dumneavoastra nu are nici o legatura cu REVISAL-ul, probabil ati fost informat gresit. Parerea mea este ca fiind vorba de stagiu de cotizare realizat inainte de 01.04.2001 se face referire la faptul ca nu a fost operata cartea de munca prin programul de scanare care a fost facut de Casa de pensii inainte de 01.01.2011 cand s-au scos cartile de munca după data abrogării Decretului nr. 92/1976.
Fiind plecat din tara in toata aceasta perioada probabil nu ati stiut de aceasta procedura. Cartea de munca a fost in posesia dumneavoastra si nu angajatorului, deci aveati obligatia de a duce cartea de munca la casa de pensii pentru scanare
HG 1456/2009 prevede :
Articol unic. - Alineatul (6) al articolului 2 din Hotărârea Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.183 în 28 decembrie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(6) Termenul-limită de predare a carnetelor de muncă de către persoanele fizice şi juridice pentru activitatea de preluare a datelor este 30 septembrie 2010."
2. HG nr1413/2008 prevede:
(7) Termenul-limită de predare a carnetelor de muncă de către persoanele fizice şi juridice pentru activitatea de scanare a carnetelor de muncă este 30 noiembrie 2010."
Carnetul de munca
Valeriano
Buna seara. Nu inteleg prea bine la ce se refera HG 1456/2009 pentru modificarea alin.6 art.2 dinHG 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de munca a ... (vezi toată discuția)
Carnete munca
eujad
ce carnete de munca tb duse la ITM pentru scanat?lka sfarsitul inscrierilor tb pusa stampila si semnatura conducatorului societatii? (vezi toată discuția)