avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce înseamnã anularea cererii de chemare în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã?

buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca netimbrata,cu recurs in 15 zile de la comunicare,,.adica se da un alt termen sau e suspendat? nu inteleg nimic.va multumesc.


Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:19, 3 Decembrie 2012
prin citatie s-a pus in vedere sa timbrati cererea
avand in vedere ca nu ati timbrat era corect sa va respinga cererea
Trebuia sa platiti o taxa de timbru si nu ati platit-o . Orice cerere de chemare in judecata se anuleaza daca nu se timbreaza pana la termenul stabilit de catre judecator. Intr-un fel, v-a respins actiunea. Daca mai sunteti in termen, trebuie s-o luati de la capat.
Actiunea-procesul s-a anulat datorita faptului ca, reclamantul-cel care a pornit procesul nu si-a timbrat propria actiune.
Procesul s-a pierdut de catre reclamant.
Si s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca de catre judecator, hotarare care poate fi atacata cu recurs de parti in termen de 15 zile de la comunicare-primirea hotararii.
ce inseamna in termen?adica trebuie sa trimita citatii si se da un alt termen?
multumesc
TANASENASTASA a scris:
adica se da un alt termen sau e suspendat? nu inteleg nimic.

Nici una, nici alta. Cauza nu a fost suspendată şi nu se va mai acorda un alt termen.

Aceasta este hotărârea instanţei şi veţi primi sentinţa acasă după ce aceasta va fi redactată. Probabil nu înţelegeţi soluţia instanţei pentru că aceasta nu s-a ponunţat şi pe fondul cauzei. Instanţa a pronunţat o hotărâre numai pe excepţie, anulând cererea ca netimbrată. Admiterea acestei excepţii împiedică judecata fondului, însă nu afectează dreptul dvs., hotărârea pronunţată neavând autoritate de lucru judecat asupra fondului dreptului. Asta înseamnă că vă puteţi adresa din nou aceleiaşi instanţe cu aceeaşi cerere de chemare în judecată.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
Lipsa timbru judiciar pe apel urgent va rog Mary355 Mary355 Instanta a constatat lipsa timbrului judiciar pe apel si totusi a judecat cauza. Este acest lucru legal?Proces incredintare minor. Multumesc (vezi toată discuția)