avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt pe nedrept in supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt pe nedrept in supermarket

Buna ziua,
Ma adresez dumneavoastra pentru ca am mare nevoie de sfaturile unui expert.

Intr-o dimineata am mers la[ editat ]cu un prieten sa cumpar niste rigips si inca cateva materiale de constructii. Aveam marfa in 2 carucioare si doamna de la casa ne-a intampinat cu scanerul in mana sa scaneze produsele.
A scanat ... Aproape tot, dupa care mi-a apus cat am de platit. Am plati 398 de lei si am dat sa plec. Agentul de paza a verificat bonul si a observat ca in cos mai erau produse nescanate si a chemat politia care mi-a facut proces verbal de incepere a urmariri... Furt calificat. Produsele nu erau ascunse si in ambalajul original.
Recunosc faptul ca nu am fost deloc atent la ce a scanat doamna si ulterior m-am cam certat cu ei. In final, ei ca sa imi arate cat de puternici sunt au chemat politia si m-au reclamat. Asta nu inaine sa imi propuna sa le platesc de 5 ori marfa... Ceea ce la acel moment m-enervat si mai tare, stiindu-ma nevinovat de nimica.

Din pacate Pentru politisti am fost "vinovat" de la inceput. Nici nu m-au salutat cand au venit desi pe restul i-a salutat pe nume si cand i-am rugat sa ne uitam pe camere sa le arat ca sunt nevinovat mi-au zis..."da cine ma cred eu, sa stau acolo jos si sa dau declaratie ... Si sa astept raspunsul lor acasa".
Ce arme am in mana sa ma lupt cu acesti oameni. Mi-e frica ca pot sa imi faca rau. Eu nu am furat nimic in viata mea, am copii mici si serviul meu implica obligatia unui cazier curat.
Desi Imi doresc sa ma razbun in limita legii atat pe firma de paza cat si pe firma [editat ]care in loc sa isi respecte clientii si sa verifice inainte sa arunce astfel de avuzatii sa intrebe macar cum si ce s-a intamplat [editat].... Imi dau seama ca [editat] acea pot sa imi faca rau mare de tot... Si nu am nici un mijloc cum sa ii opresc.
Chiar in timp ce stateam si asteptam politia am auzit cu sopteau intre ei "ieri au terminat inventarul aici la magazin... Au lipsuri de miliarde si riscam sa ne pierdem contractul daca nu reclamam tot. Trebuie sa fim atenti la orice miscare".
Idiotii, si toata lumea stie ca cel mai mult la un astfel de magazin fura firma de paza in primul rand si in al doilea rand fura angajatii. Am un prieten care mi- povestit ca au lipsuri frigidere si plasme de 40 de inch. .... O fi iesit unul in geaca cu ele.
Acum, cu speranta ca nu v-am obosit cu povestea mea, va rog mult la niste sfaturi, cum pot sa ma protejez si ce arme am impotriva lor. Oricum, la [editat]sibiu cat traiesc nu mai intru si imi pare rau ca am cumparat de bani multi de la ei... foarte multi.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:55, 28 Noiembrie 2012
Ingrijorator ce povestesti, scuze ca nu imi pot da cu parerea dar m-ai pus pe ganduri...
Oricum ma gandesc ca pe camerele de filmat se vede ca nu a-ti avut intentia de a fura ...si politia nu cred ca are cum sa fenteze camerele ...ma gandesc...!!!
Ciudata mai e lumea...oricum succes si fii tare sunt sigur ca daca vorbesti cu un avocat pe tema asta te va lamuri cum sa faci!!!
Da, este ciudat pentru ca politistii se uita la ceea ce s-a filmat mai inainte de a incepe demersurile judiciare.
In ce oras s-a intamplat ceea ce povestiti?

Cea mai mare problema stiti care este?
Chiar daca sunteti nevinovat ca urmare a faptului ca sunteti in Romania nu veti primi daune consistente.
Este una din problemele care chiar exista in Romania referitor la justitie.

Este o problema cu care intimidam pana la extrem candva, dar astazi am senzatia ca nu prea se mai teme nimeni...
Din punctul meu de vedere,exista furt si atunci cand o persoana profita de neatentia vanzatorilor care nu scaneaza anumite produse.Pare a fi un furt savarsit cu intentie indirecta.Sfatul meu este sa aveti grija la afirmatii contradictorii si spun asta deoarece:
Empeg a scris:
A scanat ... Aproape tot, dupa care mi-a apus cat am de platit.
.....................................................................................................................
Recunosc faptul ca nu am fost deloc atent la ce a scanat doamna


Deci ori ati observat ca nu a scanat tot,ori nu ati fost deloc atent?Intelegeti care-i problema?


Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
ContSters258804, utilizator
Va multumesc pentru interes, doresc sa mentionez ca NU am vazut daca a scanat si cat a scanat, dar in descrierea de mai sus nu puteam sa spun ca a scanat tot. Eu pur si simplu povesteam cu amicul meu in timp ce doamna scana produsele si la sfarsit am platit. Nu vreau sa fiu arogant sau sa par cu bani dar imi fac o cabana la munte, cumpar materiale de aprox 2000 de lei pe saptamana si ce cumparasem atunci .... Am platit fare sa vrific nimic.
Daca este asa cum spune Claudiu90 atunci chem si eu politia cand la casa imi dau sema ca in loc sa imi bata 1 cutie de lapte a batut 2. Adica neatentia casierului are efect doar daca prejudiciul este adus firmei, clientul este 0.
Pt d-l avocat_lasco, sunt din Sibiu.
In cazul in care casiera inregistreaza marfa mai multa decat ati cumparat ca sa va ia bani in plus,atunci ar trebui sa raspunda pentru inselaciune.Asa zisul furt pe care l-ati savarsit dvs e posibil in teorie dar in practica nu cred ca se poate dovedi intentia de furt.Deci stati linistit,veti fi sicanat putin dar nu se va ajunge la consecinte mai serioase.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
ContSters258804, utilizator

Alte discuții în legătură

Nu am furat din hipermarket dar totusi am ajuns la politie cyprian cyprian am facut cumparaturile in hipermarketul cora ,am ajuns la casa ,am pus toate produsele pe banda ,am achitat iar la iesire am fost oprit de agentii de paza care ... (vezi toată discuția)
Dosar penal? bună ziua, scriu în numele unei persoane care ... ptsiteuridiverse ptsiteuridiverse Dosar penal? Furt Cora Bună ziua, Scriu în numele unei persoane care vrea să rămână anonimă: Acum câteva zile a fost prinsă, în hypermarketul ... (vezi toată discuția)