avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in timpul casatoriei

Am facut o casa care e pe numele socrului,o masina pe numele sotului,o rata la cec si alte investiitii minore.Avem si o fetita impreuna ,avand 4 ani.Suntem cununati legitim,dar din cauza unor neintelegeri in anul trecut m-am despartit de el si mi-a zis ca nu am dreptul la nimic si a incercat prin niste vorbe nefondate sa ma faca sa pierd custodia copilului.De sase luni de cand suntem despartiti numai el a luat alocatia,si nu am primit decat 70 ron in decembrie,in rest el ii ia.CUM POT SA INTRU EU IN POSESIA ALOCATIEI?Inca nu am bagat divortul,dar ce se poate face in acest timp?va rog frumos sa-mi raspunde-ti si mie,sunt disperata!!!!!!!chiar nu am dreptul la nimic in acesti 7 ani de casnicie?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:15, 4 Februarie 2009
la cine este acum copilul?
Din pacte, drepturile in Romania se castiga numai in instanta.Uneori nici acolo.Daca copilul este la dumneavoastra, puteti obtine alocatia copilului.Daca nu, nu veti reusi.
hm...doua lucruri se platesc in viata...insa nu trebuie sa disperati, in primul rand va trebui sa va hotarati daca doriti sau nu sa puneti capat acestei casnicii dupa care concomitent cu actiunea de divort veti solicita si partajul in cadrul caruia printr-un probatoriu adecvat va trebui sa faceti dovada participatiei dvs la achizionarea acestor bunuri pe durata casatoriei urmand ca instanta, in final , sa stabileasca cota de contributie a fiecarui sot la masa partajabila.
Apelati la sfatul unui specialist.
Succes!
COPILUL STA SI LA MINE O SAPTAMANA ,LA EL O SAPTAMANA,CAND VREA LA EL VINE SI O IA.O DAM LA CEREREA EI CA SA NU O AFECTEZE DESPARTIREA NOASTRA.DAR ALOCATIA EL O IA DE SASE LUNI DE ZILE,MIE MI-A DAT DOAR IN DECEMBRIE 70 RON
Eu zic sa introduceti actiunea de divort prin care se va dispune si cui i se va incredinta copilul spre crestere si educare, deci cine va primi alocatia, dar si cine trebuie sa platesca pensia de intretinere pentru acest copil. Puteti cere si partajul din care va rezulta care va sunt drepturile asupra bunurilor rezultate in timpul casatoriei. Daca vreti sa evitati toate acestea si datorita faptului ca totusi copilul d-voastra este destul de mic, 4 ani, si pentru faptul ca mai tot este numele altcuiva decat al d-voastra si al sotului, ca in cazul casei, eu zic sa cautati o cale de mijloc si sa va impacati. Niciodata nu este prea tarziu si toti trebuie sa mai facem si compromisuri in viata.

Alte discuții în legătură

Dreptul copilului Tache85 Tache85 am 2 fetite una de 5ani si una de 1an jumate si sunt despartita de sot dar inca nu si legitim si el beneficiaza de alocatia copiilor si ei sunt la mine eu nu ... (vezi toată discuția)
Divort cum procedez magdav magdav Buna ziua In situatia in care doresc sa cer divortul,cu doi copii minori, casatoria dureaza de 6 ani, cum procedez? Mentionez ca nu exista bunuri comune, din ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de divort - solutie suciu_diana suciu_diana Buna ziua, dat fiind ca exista 50% sanse sa divortez, va rog sa imi spuneti ce variante am: sunt casatorita din 2005, locuim in apartamentul ce se afla pe ... (vezi toată discuția)