avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare imobil coproprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare imobil coproprietari

se poate face un antecontract de vanzare-cumparare pe partea mea din imobil daca sunt copropietari pe imobil si daca nu avem cadastru si intabularea?
am inteles.va multumesc
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, iar daca mai aveti intrebari/nelamuriri legate de acest subiect, sa continuati discutia aici ( pct.3.3 din Regulament).
De asemenea , am rugamintea sa nu ma postati mesaje consecutive, cate vreme aveti posibilitatea timp de 30 de minute de la publicare sa editati mesajul ( pct.1.3 din Regulament).
Si o ultima rugaminte este legata de pct.1.2 din Regulament- scrierea cu majuscule oboseste pe cel doreste sa citeasca, in plus o astfel de actiune poate fi interpetata ca fiind una agresiva fata de ceilalti ultilizatori ai forumului.
Multumesc pentru intelegere.
laura_agapy a scris:

UNDE TREBUIE SA MERG SA FAC UN PRECONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE A UNUI IMOBIL .DEOARECE NU AVEM CADASTRU SI INTABULARE.TREBUIE SA MERG LA NOTAR SAU IN INSTANTA?
CUIM SE PROCEDEAZA? SI CAT COSTA?

alv84 a scris:

mergeti la un avocat, o sa redacteze antecontractul pe care il veti semna si va inregistra actiunea in instanta pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic.
laura_agapy a scris:

CAT MA COSTA TOT?CU APROXIMATIE
SI CAM CAT DUREAZA IN INSTANTA TOATA PROCEDURA?

alv84 a scris:

fiecare avocat lucreaza cu propriile onorarii, de aceea nu va pot indica o suma ...
procedura ... depinde de termenele instantei de judecata si de complexitatea cauzei...

laura_agapy a scris:

am inteles,va multumesc.este vorba de casa parintilor mei,casa parinteasca.tatal a murit.fratele meu a murit.am ramas doar eu,mama mea,cumnata mea si fata fratelui meu.deci suntem copropietari.mama mea vrea sa-mi faca mie antecontract de vanzare-cumparare pe partea ei din imobil,se poate face antecontract pe partea ei daca nu avem cadastru si intabulare?

Stoica Ioana a scris:

Antecontractul de vanzare-cumparare poate fi redactat de catre un avocat.
Nu este obligatorie forma autentica.

narcisa_salbatica a scris:

Daca nu s-a dezbatut succesiunea de pe urma tatalui, nu se poate face nici un fel de act pentru acel imobil. Doar dupa obtinerea certificatului de mostenitor se poate instraina imobilul (sau o cota din el).

laura_agapy a scris:

nu avem cadastru si intabulare.succesiune avem

narcisa_salbatica a scris:

Puteti incheia antecontractul, dar nu veti finaliza vanzarea fara sa intocmiti documentatia cadastrala si pana nu realizati operatiunea de intabulare.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare apartament nosugar nosugar Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. ... (vezi toată discuția)
Indiviziune mostenire ninasave ninasave Buna ziua Doi frati au in indiviziune o casa cu terenul aferent si o suprafata de teren arabil intravilan.Unul dintre frati locuieste in casa iar celalalt nu ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil- modalitate de plata sergiu_ionescu sergiu_ionescu am si eu o problema va rog frumos si daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o parere ! vreau sa achizitionez un apartament de 27 de mii de euro iar eu am ... (vezi toată discuția)