avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare imobil ipotecat

Buna ziua.
In ce conditii este in regula incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a aunui imobil ipptecat la banca? Mentionez ca , cumparatorul cunoaste situatia si este de acord.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cls , utilizator 19:47, 2 Decembrie 2012
Studiati cu atentie contractul de vanzare-cumparare cu ipoteca imobiliara.

In general aceste contracte au clauze contractuale referitoare la instrainarea imobilului .

Din practica va spun ca este nevoie de acordul expres al bancii, nu doar de acordul promitentului cumparator.
Mai multe detalii va poate oferi un avocat daca va duceti cu contractul de vanzare-cumparare cu ipoteca imobiliara si il studiaza sau chiar juristul bancii creditoare.

In extrasul CF Banca nu a inscris si o interdictie de instrainare in favoarea ei? De regula, fiecare banca face astfel de inscriere. In conditiile notarii interdictiei de instrainare, vanzarea nu poate fi facuta fara acordul bancii.

Puteti contacta reprezentantii bancii. Pentru o tranzactie sigura pentru cumparator acesta poate propune bancii ca plata pretului sa se faca in contul vanzatorului deschis la acea banca, din acea suma banca isi poate recupera creanta si poate elibera imobilul de sub ipoteca concomitent cu autentificarea actului de v/c.
cls a scris:

Buna ziua.
In ce conditii este in regula incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a aunui imobil ipptecat la banca? Mentionez ca , cumparatorul cunoaste situatia si este de acord.
Va multumesc anticipat


Un antecontract (sau precontract) de vanzare cumparare se poate incheia in orice conditii vor partile, chiar daca imobilul care face obiectul vanzarii este ipotecat.
Dar, aceasta sub conditia ca pana la data perfectarii unui CONTRACT DE V/C sa se radieze ipoteca, altfel notarul nu va putea incheia in forma autentica acel contract.
Asta deoarece atata timp cat exista o mentiune cu grevare de sarcini la OCPI, imobilul nu poate fi instrainat in forma autentica.
Repet, precontractul este o promisiune de vanzare, nu are valoare de act autentic de instrainare.
Va multumesc tuturor celor care mi-ati oferit lamuriri asupra acestui aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare imobil perfectat de avocat Oanamares Oanamares Cat de legale sunt contractele de vanzare-cumparare perfectate de catre avocat? Tranzactiile imobiliare nu trebuie facute la notarii publici? (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat roxana15 roxana15 Am un apartament care este ipotecat in urma unui credit ipotecar. Mai am de platit 50 000 lei la banca si as vrea sa il vand cu 150 000 lei. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Precontract HAICA DAN HAICA DAN Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament,care era in acel moment ipotecat pentru un credit bancar la o anumita banca,fapt cunoscut ... (vezi toată discuția)