avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestare Servicii in Comunitate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestare Servicii in Comunitate

Am o firma care se ocupa de licitatii...Aceasta pregateste dosarul pentru societati din Comunitate pentru a participa la licitatii in Romania si as avea urmatoarea inrtebare:

Din ce am citit in codul fiscal inteleg ca firma mea din Romania factureaza fara tva iar societatea obligata la plata este cea din Comunitate?

Dar daca firma din Romania nu s-a inregistrat inca ca si platitor de TVA cine este obligat la plata TVA? Societatea din Romania?

Multumesc Anticipat!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:42, 28 Noiembrie 2012
daca firma din romania este neplatitoare de tva atunci este obligata sa se inregistreze in scopuri de tva pentru prestari de servicii intracomunitare si sa se inscrie in ROI.
numai dupa indeplinirea acestor formalitati va putea presta astfel de servicii intracomunitare, va factura fara tva, iar persoana obligata la plata tva este beneficiarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de t.v.a. schumiholic schumiholic Buna ziua! O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit ... (vezi toată discuția)
Tva prestari servicii intracomunitare razvandmn razvandmn Buna ziua, Societatea romaneasca A presteaza servicii( in Olanda) in agricultura (culege rosii) pentru societatea B olandeza.Cum se factureaza acest ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)