avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Se restituie bani din asigurare?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Se restituie bani din asigurare?

Scot o anumita suma de bani de la o banca,banca face o asigurare de viata pe timp de 10 ani la la suma scoasa intrebarea mea este se restituie acesti bani dupa 10 ani?
Chestea este ca mia zis cineva ca a primit o anumita suma de bani din asigurare la terminarea ultimei rate la care nu prea o stie nimeni despre asa ceva ca se poate restitui bani din asigurarea pe viata la vreo banca (b.c.r.)
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 14:25, 30 August 2009
Daca doriti un raspuns din principiu, va pot spune ca exista contracte care prevad ca, in cazul rambursarii anticipate a creditului, pentru anii cuprinsi in asigurare peste acea perioada, sa se restituie diferenta de prima de asigurare, dar exista si contracte care nu prevad o asemenea posibilitate, clientul raminand, in fapt, asigurat pe toata perioada inserata acolo, de cele mai multe ori, in acest tip de asigurare, se cuprnd riscul de deces, din orice cauza si cel de invaliditate.
Daca e cuprins doar riscul de acoperire a creditului nerambursat, dupa ce a intervenit decesul, atunci, in cazul rambursarii anticipate a creditului, asigurarea raminand fara obiect, logic ar fi sa se se restituie diferenta de prima incasata pana la sfarsitul perioadei de creditare.

pentru un raspuns complet, cel intai trebuie sa cititi contractul cu mare atentie.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
Lamuriri ati primit cand ati primit sub semnatura conditiile de asigurare.Lamuriri suplimentare le primiti SIGUR de la persoana care v-a scris polita.Nu aveti retineri in privinta consilierii,mai ales ca poate va va interesa si un altfel de asigurare cat timp aveti de rambursat creditul.Aveti dreptul sa cunoasteti macar valoarea curenta a contului ,valoarea de retragere la termen si/sau inainte de termen,conditiile de reziliere,costurile de administrare.
Daca aflati cum se numeste polita pe care o aveti,in mod normal se pot obtine informatii pe site-ul bancii Dv.
Va doresc..asigurare placuta!
am aceeasi problema, poate gasesc un raspuns.
am avut un credit pe 8 ani la care am platit asigurarea, pentru toata perioada, la inceput. am achitat creditul mai devreme de un an si nu reusesc sa aflu daca mi se mai restituie vreo diferenta de bani.
am vb cu asiguratorul si mi-a spus ca nu ei trebuie sa-mi returneze banii, ci banca. am facut adresa si le-am solicitat reaspuns in scris si azi m-au sunat sa-mi spuna ca asiguratorul a incasat banii si raspunsul ei il au.
ma gandesc sa cer o parere si agentiei de supraveghere in asigurari......
ideea este ca in polita nu se specifica nimic si despre o astfel de situatie, iar legea asigurarilor are un art.cu privire la rezilierea contractului si returnarea primei de asigurare, dar in conditiile politei.
deci?
vreo idee???
multumesc.
Daca prima este calculata/platita integral (pentru toti cei 8 ani), faceti o cerere de reziliere a politei la asigurator, cu returnarea diferentei de prima.Atentie: returnarea se face de la data solicitarii si nu are legatura cu data returnarii creditului.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
nucu$, utilizator
De regula,asigurarile incheiate cu ocazia obtinerii unui credit bancar sunt cele temporare de deces.
Acoperirea in acest caz este cu privire la situatia in care survine decesul persoanei asigurate in perioada de timp stabilita prin contract.La final de contract sau in orice moment al derularii acestuia nu exista nicio suma rezultata din acumulare sau investitie,nefiind un contract de acest tip.
In orice polita este specificat si tipul asigurarii,riscurile acoperite si clauze medicale,daca exista.
Daca aveti o asigurare mixta de viata aveti posibilitatea de a cere valoarea de rascumparare,adica suma pe care sunteti in drept sa o primiti daca renuntati la contract inainte de expirarea perioadei pentru care acesta a fost incheiat.
Acest drept izvoraste din contractul de asigurare,banca nu are obligatia de plata.

Ca o parere personala,nu cred ca aveti posibilitatea de a cere returnarea primei de asigurare platite.
Diferenta este ca atata vreme cat ati platit creditul,nu exista temei ca banca sa fie beneficiar pe acea polita.In acest sens,este nevoie sa cereti schimbarea beneficiarului.
Aveti calitatea de asigurat in continuare si beneficiati de drepturile conferite prin contract.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata hili hili Buna ziua!Acum 6 luni am facut un credit de 5500 lei pe o perioada de 4 ani la un ifn.Dupa 6 luni am achitat in avans acest credit.In soldul principal al ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare apartament dubla miky_28 miky_28 Buna ziua,va scriu in speranta ca cineva va sti sa imi dea un raspuns la problema mea.In anul 2007 am cumparat un apartament prin credit ipotecar,asigurarea ... (vezi toată discuția)