avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SOMER?!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SOMER?!

Am lucrat din 1978 in invatamant ca profesor fara studi necorespunzatoare - intre 1990-95 am urmat 5 ani la Universitatea Babes -Bolyai , facultatea de Filologie - neavand examenul de licenta . In anul scolar 2011-12 am predat limba materna la gimnaziu si la Liceu teoretic facand naveta cu autobuzul + trenul la aproape 60 de km de la domiciliu. Contractul mi s -a expirat la 22 iunie .Nu am avut dreptul la ajutor de somaj avand doar 10 luni lucrate ( pana-n 2010 am lucrat in fiecare an scolar dar in 2010-2011 nu am gasit post si am primit 3 luni de ajutor ramasi din anii precedenti....) si "trebuia sa fac rost inca de 2 luni."...Cum nu am gasit loc de munca si nu stiam nici " sa fac rost " de 2 luni lipsa , am ramas fara venit. Din pacate degeaba aveam nota de examen 9.80 valabil din anul trecut nu am gasit post in specialitatea mea in zona unde locuiesc .... Sunt singura , fara venit , cea ce am putut economisi din salariul de 700 de lei pe langa naveta si facturi e pe sfarsite cu toate ca in afara de facturi am redus cheltuielile la 0 .... M-am interesat de ajutorul de alimente de la Uniunea Europeana. Mi s-a raspuns ca lista celor indreptatiti va fi trimisa la Consiliile Locale de Biroul Fortei de munca , Case de pensii si Asociatia handicapatilor. .... Inteleg ca la noi numarul somerilor scade in asa fel ca daca nu mai au drept de ajutor de la stat nu le mai pasa de ei de nimeni ....si tocmai cei ramasi fara un bani nu au drept de acest ajutor? Dupa peste 30 de ani de munca mi-a ramas dreptul de a muri de foame , caci sa ma inbolnavesc nu -mi pot permite ...degeaba am platit la sanatate zeci de ani si nu am primit nimic in scimb pt ca slava domnului nu fugeam la doctori pentru o raceala, Acum nu mai avand venit si asigurare , din nimic ar trebui sa platesc...Era sa uit , un singur drept mi-a ramas .... sa merg la vot la 9 decembrie si sa votez pentru un viitor " stralucit" .
Poate daca as avea bani as putea cauta ceva peste hotare ca milioane de romani.....
Intrebarea mea ar fi , unde m-as putea adresa ca sa fiu inregistrata undeva si sa primesc macar ajutorul de alimente ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:17, 29 Noiembrie 2012
Mergeti la primaria localitatii de domiciliu pentru a face dosarul de ajutor social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea la zi sau la distanta/ifr ? ContSters183660 ContSters183660 Ce parere aveti de invatamantul la distanta pentru facultatea de drept (la stat)? Trebuie sa aleg intre Universitatea Cuza la ZI sau Universitatea Lucian ... (vezi toată discuția)
Test psiho pentru lucrul de noapte majevcanin majevcanin buna seara rog pe cineva sa ma lamureasca in urmatoarea problema sant fochist cu inca trei colegi la gradinite in septembrie am facut viza medicala si ... (vezi toată discuția)
Ajutor! sunt victima violentei in familie! mdln mdln Buna ziua. Am 20 de ani si sunt batuta de catre parinti pana lesin. La facultate nu primesc bani de la ei, ma acuza si ma jignesc in fiecare zi, fara un motiv ... (vezi toată discuția)