avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Buna ziua,
As dori sa stiu ce se aplica prima data in cazul orelor suplimentare :art. care se refera la ore suplimentare din contractul colectiv de munca la nivel de ramura sau codul muncii?
Cel mai recent răspuns: Larisa-Lory , utilizator 15:59, 29 Noiembrie 2012
Sporul pentru ore suplimentare se acorda in baza Contractului Colectiv de Munca la nivel de ramura, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.(art. 123 ali. 2 Codul muncii)
Mai am o nedumerire : art. 59 al. 3 din contr. colectiv de m. prevede ca orele prestate zilnic peste programul normal de lucru si care nu depasesc programul saptamanl de 48 ore/saptamana (medie anuala) nu se considera ore suplimentare.
Daca interpretez bine acest art. , doar ce depaseste 48 de ore pe saptamana e considerata ora suplimentara si trebuie sa fie platita cf art. 45 ali.1 lit. f conform contract colectiv de munca la nivel de ramura constructii?
Va rog sa ma lamuriti si sa-mi spuneti daca judecata mea este corecta.
Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii constructii anamariacelik anamariacelik firma noua constructii. se lucreaza 10 ore.(in contract 8 ore) cumse platesc cele 2 h diferenta? cum se platesc orele din ziua de sambata? cum se platesc ... (vezi toată discuția)
Munca in weekend RuxandraLarisa RuxandraLarisa Cum procedez cand un angajat lucreaza un weekend/luna? In afara de sporul de weekend pe care il acord, trebuie sa ii platesc si cele 2 zile lucrate cu spor de ... (vezi toată discuția)
Referitor ore suplimentare ioana.1960 ioana.1960 Va rog sa ma ajutati !!! In Codul Muncii scrie ca se pot lucra 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare, si ca aceste ore suplimentare se pot ... (vezi toată discuția)