avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... persoana fara nici un venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

persoana fara nici un venit

Buna ziua ,
mama mea nu a lucrat cu carte de munca niciodata, a avut un ajutor de handicap 232 ron pentru ca este aproape nevazatoare din cauza diabetului (are diabet de 18 ani ) a fost operata de cataracta la un ochi, operatie care nu a reusit si vederea a scazut si mai tare in loc sa se inbunatateasca ;de 2 ani nu mai are nici acest ajutor d pentru ca cei de la comisie ne-au cerut sa operam si celalalt ochi ...fara sa garanteze ca nu o sa fie si acea operatie un esec!
vreau sa intreb pentru mama nu exista nici un fel de ajutor financiar ? precizez ca are inregistrat pe dansa jumate de apartament si ceva pamant arabil (aproximativ 1,5 Ha )
Va Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:02, 2 Decembrie 2012
1. - Daca este incadrata intr-un grad de handicap poate beneficia de pensie de invaliditate.
- Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

a fost incadrata in gradul 2 de handicap dar apoi i-a fost retras dreptul la pensie pe motiv ca se poate opera si la al 2-lea ochi de cataracta si acest lucru poate inbunatatii vederea ! am precizat ca la celalalt ochi a fost operata de cataracta si nu a reusit !chiar este mai rau cu vederea !precizez ca a primit pensie de gradul 2 aproximativ 3 ani si chiar 6 luni a primit pensie de gradul 1 !!.....dar acuma nu mai are nici o pensie ! vreau sa va intreb chiar nu are nici un drept la nici un fel de ajutor?ea nu are nici un fel de venit este coasigurata pe pensia tatalui meu..are doar jumatate din apartament si ceva pamant arabil (1,5 HA ). MULTUMESC !
1. Daca mama dvs. nu a lucrat niciodata nu putea sa beneficieze de pensie de invaliditate ci poate de indemnizatie de handicap.

2. Incepand cu 24 septembrie 2012 a fost inlaturata prevederea legala prin care se conditiona pensionarea de invaliditate de un anumit stagiu de cotizare la pensie.

3. Indemnizatia de handicap se poate cumula cu pensia de invaliditate.

4. Procedati cum am spus mai sus poate va beneficia de pensie de invaliditate.

5. - Pana rezolvati cu pensia incercati la primarie pentru un ajutor social.
- Intrati pe
[ link extern ]
si vedeti care sunt conditiile si actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezlipire de retina si catacarcta la ochiul stang cibike cibike Buna ziua!!!Am decis sa ma adresez d-voastra prima data fara sa ma fii dus la un medic.In anul 2005 am avut un accident de munca care sa soldat cu corp strain ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de handicap shutulica shutulica Buna ziua! As dori sa-mi spuneti care ar fi suma de care as beneficia daca ar fi sa ma pensionez in aceasta perioada, avand in vedere urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)
Buna ziua mă interesează ce drepturi de a se pensiona are o ... Cody69 Cody69 Buna ziua. Ma interesează ce drepturi de a se pensiona are o persoana de 55 de ani, cu diabet, care a muncit doar 9 ani cu carte de munca apoi fara . Și ... (vezi toată discuția)