avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18/1991 - suprafata solicitata sub limita minima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18/1991 - suprafata solicitata sub limita minima de 0,5 ha

Antecesorul meu a detinut o suprafata de teren agricol de 3000 mp, pentru care eu am inaintat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, in baza Legii nr. 247/2005, Legii nr. 18/1991.
Raspunsul primit din partea comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar a fost ca nu ma incadrez in limita unei suprafete minime de 0,5 ha, eu fiind sub aceasta limita, si prin urmare imi refuza reconstituirea dreptului de proprietate pentru aceasta suprafata, in conditiile art. 8 alin. 3 din Legea nr. 18/1991, republicata.
Sa inteleg ca in aceste conditii, nu am nici o sansa sa-mi recuperez acest teren care a fost al bunicului meu? Daca numai atat a avut, asta ce inseamna ca eu nu pot intra in posesia a ceea ce este al meu prin mostenire ?
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 13:45, 2 Aprilie 2009
" ART. 19 din Legea 18/1991:
(1) Membrilor cooperatori activi care nu au adus teren in cooperativa agricola de productie sau au adus teren mai putin de 5.000 mp, precum si celor care, neavand calitatea de cooperatori, au lucrat in orice mod, ca angajati in ultimii 3 ani in cooperativa sau in asociatii cooperatiste, li se pot atribui in proprietate loturi din terenurile prevazute la art. 18, daca sunt stabiliti sau urmeaza sa se stabileasca in localitate si nu detin teren in proprietate in alte localitati. Suprafata atribuita in proprietate se va determina tinand seama de suprafata terenurilor, numarul solicitantilor si de suprafata atribuita celor care au adus pamant in cooperativa agricola de productie."

In practica, acest text de lege a fost interpretat in sensul completarii de catre Comisia locala a suprafetei cerute pana la atingerea minimului de 0,5 ha.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/1991 balint stefan balint stefan Buna ziua!Am o intrebare in legatura cu un teren agricol pe care vreau sa-l vand. Este vorba despre un teren primit prin reconstituirea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Explicatie pentru legile de fond funciar ardeleanulazar ardeleanulazar Daca o persoana a depus cereri de constituire a dreptului de proprietate (terenuri necolectivizate) confom legilor fondului funciar a decedat ... (vezi toată discuția)
Restituire teren arabil/padure MihaiBucur MihaiBucur [b]Buna ziua! Va rog sa imi spuneti numarul maxim de hectare pentru care se poate reconstitui dreptul de proprietate unei persoane, pentru teren agricol si ... (vezi toată discuția)