avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare

Buna ziua,vreau sa cumpar un apartament,dar proprietarii actuali au doar contract de vanzare-cumparare facut de mana si copia de la contractul imobilului si ei spun ca originalul s-a pierdut.Pot sa cumpar acest imobil?si cum v-a trebui sa procedez pentru a-l intabula pe mine.Proprietarii contractului cu urbana traiesc,dar sunt despartiti si de doamna respectiva nu stim unde locuieste doar ca e in Spania.:-/
Astept cu nerabdare un raspuns.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anita22 , utilizator 15:23, 19 Februarie 2009
Buna ziua,

eu nu as cumpara un asemenea apartament pana nu se rezolva cu actele.
Puteti sa faceti un contract promisiune de vanzare, daca va place apartamentul si pretul e corect, datui-le apoi un avans minim - un 500 de euro si apoi la treaba pentru a obtine acte.
Cu siguranta se va gasi vreun avocat care sa va faca vreo teorie privind actele de mana si valoarea acestora dar, chiar daca la nivel teoretic- stiintific s-ar putea sa aiba dreptate, in lumea reala nu merge cu acte de mana.

Cu stima,
av. Boncu
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2009
Boncu Constantin, Avocat
In primul rand scoateti un extras cf sa vedeti cine e proprietarul de drept si doar apoi continuati "negocierile".Daca nu stiti sigur cine e proprietar, mai bine amanati tranzactia pana va adificati mai bine.
Corect. Verificati la CF sa vedeti cine este proprietarul,si apoi continuati,asta in functie de rezultat. Treaba cu avansul mi se parepierdere. Oricum din speta prezentata este o situatie incerta si greoi de finalizat. Aveti la dispozitie si alte variante. Succes.
filipstelian a scris:

Corect. Verificati la CF sa vedeti cine este proprietarul,si apoi continuati,asta in functie de rezultat. Treaba cu avansul mi se parepierdere. Oricum din speta prezentata este o situatie incerta si greoi de finalizat. Aveti la dispozitie si alte variante. Succes.
Care ar fi si alte variante?Imi doresc f mult acest apartament si vreau sa procedez corect.
Va doriti apartamentul ,dar nu aruncati banii pe el pana nu aveti siguranta ca totul este ok.
Solicitati un extras de carte funciara. In extras se poate vedea care este situatia imobilului. Daca totul este bine, prezentati-va la un notar cu actele pe care le are proprietarul si vedeti daca sunt bune si se poate incheia contractul de vanzare -cumparare. Daca notarul va zice ca este bine.....aveti incredere in el.
De asemenea , la incheierea contractului trebuie sa fie prezenti ambii proprietari sau daca unul nu se prezinta sa fi dat procura pentru vanzarea imobilului. Sa nu aveti supriza sa vina peste cativa ani , "doamna din Spania" si sa revendice apartamentul.

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)
Riscuri / nelamuriri /pasi de urmat achizitie imobil maral maral Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un apartament si as avea nevoie de cateva sfaturi/lamuriri. Apartamentul este mostenit de 3 frati si de catre mama ... (vezi toată discuția)