avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... spatiu inchiriat proprietar nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

spatiu inchiriat proprietar nou

buna seara,
am un spatiu inchiriat pe o perioada de 5 ani de la o sc; proprietarul doreste sa vand spatiul cu o suma prea mare de bani ca sa-l pot cumpara. ce drepturi am eu sau ce pot face pentru ca noul proprietar sa nu ma evacueze???eu am platit chiria pana la anul in aprilie (in avans).Ce trebuie scris in contract pentru a fi acoperit, sa nu fiu dat afara??
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 19:50, 3 Decembrie 2012
Contractul de inchiriere ramane valabil pana la expirarea termenului pentru care a fost incheiat , noul proprietar nu va poate evacua. Cititi cu atentie capitolul privitor la chirie daca aceasta poate fi negociata daca nu , ramaneti cu aceeasi chirie iar dupa notificare scrisa o achitati noului proprietar.
exista vreo lege, ceva?
deci nu are dreptul sa ma dea afara nou proprietar, trebuie sa ma tina pana la incetarea contractului?dar el nu poate cere rezilierea?
va multumesc mult!
Rezilierea contractului de inchiriere poate interveni in cazurile prevazute in contratul dvs, in principiu pentru neplata chiriei. Vedeti dc in contractul dvs ese prevazut ceva de soarta contractului in cazul in care se vinde spatiul. Proprietarul este obligat sa respecte contractul de inchiriere si la momentul vanzari noul proprietar va nfi nevoit sa I'll respecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare georgescu_m georgescu_m Buna ziua, am urmatoarea speta : chiriasul, o societate comerciala, nu a mai platit chiria, cea mai indepartata factura datand din ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)
Anularea evacuarii în cazul existentei unui contract de închiriere uibar uibar Buna seara. În 2013 am închiriat un apartament pe o perioadă de 10 ani cu plata în avans și m-am mutat cu domiciliul și cu buletinul în acest ... (vezi toată discuția)
Contract de subinchiriere pol27 pol27 Buna ziua, am o problema legata de un contract de subinchiriere si anume : Eu sc am inciriat un spatiu comercial de la o persoana fizica cu un pret, si ... (vezi toată discuția)