Sunt insarcinata in 3 luni , taticul a refuzat din start ideea si m'a presat pana acum o luna sa avortez , de o luna nu mai vorbim deloc dar inainte de asta mi'a spus ca daca va fi sarcina in regula si voi naste copilul asta va face tot posibilul sa il ia de la mine pentru ca are o situatie financiara mai buna si conditii sa creasca un copil dar fara mine in mod cert . Eu imi doresc copilul asta si mai ales din cauza unor probleme pe care le'am avut nu imi permit sa fac avort pentru ca risc sa nu mai fac alt copil.
Intrebarea mea este : daca eu nu il declar pe el ca tata ce poate face in privinta asta ?
Eu vreau sa plec din tara in perioada concediului maternal pentru ca am parintii in afara romaniei si ma pot ajuta, poate influenta el decizia asta in vreun fel daca nu apare pe actul copilului ?
De cand a aflat ca sunt insarcinata nici macar nu m'a intrebat ceva de analize sau sa contribuie cu ceva , pur si simplu el spera sa avortez sau asteapta sa vada daca nasc sau nu ,numai ca daca nasc sigur va incepe cu ceva si imi este tare frica sa nu imi ia copilul .
Ce pot face ?
Aveti dreptate. Va multumesc din suflet, mi s'a luat o piatra de pe inima ca deja aveam cosmaruri din cauza asta.
Sper sa fie bine si sa fie doar in capul meu atata zarva , nu si in realitate , mi'am alimentat mintea cu prea multe scenarii negative si era nevoie de un dush cu apa rece sa imi revin.
Va multumesc inca o data pentru sfaturi .
Si eu te sfatuiesc sa pleci!
Amenintarile lui nu ar trebui sa te afecteze, asa fac multi astfel de "tatici", mai ales cand se simt eu insisi neputinciosi.
De un asemenea "tata biologic" are si copilul meu parte si, crede-ma, as fi plecat in lume daca as fi avut oportunitatea ta. Si copilul meu are liniuta la rubrica "tata", deocamdata, dar crede-ma ca nu e nici o problema, sunt doar conceptii invechite.
gandeste-te la sarcina, la copilul din pantec, la linistea lui si la modul in care vei reusi sa-i oferi o viata linistita.
Tatal lui biologic nu se va schimba niciodata, daca acum te ameninta, asa va face mereu!
Custodie comuna
IuliaTeodora
Buna ziua,
Sunt mamica unui baietel de 3 ani si peste 2 luni urmeaza sa nasc. Tatal primului baiat m-a parasit insarcinata fiind si am rupt legatura.
Tatal ... (vezi toată discuția)