avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... executare,suspendare,supraveghere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

executare,suspendare,supraveghere

care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata??
si pentru suspendare conditionata sub supraveghere?
Depinde si daca este vorba de concurs de infractiuni.
Cate infractiuni sunt?
pici80 a scris:

da,concurs (art 215 cu 6 persoane vatamate)
..si mai multe dosare

E posibil sa nu fie concurs.
Fara a se vedea dosarul nu se poate cunoaste cu exactitate.
ART. 81
Condiţiile de aplicare a suspendării condiţionate
#M32
Instanţa poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
#B
a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;
c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei poate fi acordată şi în caz de concurs de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).
#M32
Alineatul 3 *** Abrogat
Alineatul 4 *** Abrogat
#B
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei trebuie motivată.
ART. 86^1
Condiţiile de aplicare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere
#M32
Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
#B
a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 4 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, afară de cazurile când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;
c) se apreciază, ţinând seama de persoana condamnatului, de comportamentul său după comiterea faptei, că pronunţarea condamnării constituie un avertisment pentru acesta şi, chiar fără executarea pedepsei, condamnatul nu va mai săvârşi infracţiuni.
Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere poate fi acordată şi în cazul concursului de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).
#M32
Alineatul 3 *** Abrogat
Dispoziţiile art. 81 alin. 5 şi 6 se aplică şi în cazul suspendării executării pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere.
art 81 din viitorul cod penal? in cel actual nu este la art 81

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri dia_happy_20 dia_happy_20 un inculpat poate scapa cu pedeapsa de inchisoare cu suspendare daca este la prima fapta,chiar daca a fost prins in flaglant (vezi toată discuția)
Imi poate raspunde cineva!!!!???? ce sa inteleg ? multumesc ioanax ioanax Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal indice 1 si 5, art 71 alineatul 5 Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna 2 ani cu suspendare ptr un angajat mai antonio123 antonio123 ACUM 7 ANI UN PRIETEN DE AL MEU ANGAJAT LA POLITIA DE FRONTIERA A FOST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT(A CONDUS O SALUPA A POLITIEI DE FRONTIERA), ACCIDENT IN CARE A ... (vezi toată discuția)