catalins8 a scris:
daca imi respinge atunci voi ataca incheierea intrucat opinez faptul ca doar membrii fondatori nu pot avea cazier fiscal, in og 75/2001 si in 26/2000 nu am gasit nimic legat de cazierul fiscal asupra consiliului de conducere a asociatiei. este o asociatie profesionala nu este un ong.
1. Interpretarea OG 75 / 2001 in cazul ONG se face potrivit Deciziei ICCJ pronuntata in RIL pe care l-am mentionat anterior ca emis in 2012, si la RIL sunt obligatorii si considerentele pe care se sprijina dispozitivul hotararii... Asa ca sunt sanse semnificative sa va respinga, dar ar merita incercat... IN general cand studiati un act normativ trebuie sa studiati si Recursurile in Interesul Legii si Hotararile Preliminare eventual adoptate de ICCJ legat de acele texte normative... ( si cele ale CJUE sau CEDO daca sunt incidente...)
2. Ce intelegeti prin ”asociatie profesionala nu ONG”? Functioneaza pe baza unei legi speciale, nu pe baza OG 26 / 2000? Ca atunci nu mai e vorba de exercitarea dreptului de libera asociere, ci o asociere fortata intr-o organizatie de tip cameral, si intr-adevar se poate pune in discutie aplicabilitatea acelor prevederi din OG 75 / 2001. Dar nu orice organizatie care se considera ”profesionala” este in situatia de a nu fi ONG ”obisnuit”.