avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua
la sfarsitul lunii decembrie nasc.
din decembrie 2010 pana azi am contract la o firma x din decembrie 2010 si pana pe 20 martie 2012 am avut contract de 2 ore la firma x iar din 21 martie sa modificat contractul la 8 ore pana in prezent cand sunt in prenatal.
cat timp am avut contractul de 2 ore activ la firma x am lucrat si la firma y cu contract de 8 ore din 21.12.2011 pana in 20.martie 2012.
acum vreau sa va intreb ce o sa se ia in considerare la dosarul meu o sa se ia lunile care sa acopere 12 luni lucrate la firma y sau o sa se ia doar de la firma x 9 luni cu contract de 8 ore si restul de 2 ore?
si in plus am avut si contract de mandat la o firma de asigurari .
trebuie sa il mentionez si pe acesta?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:55, 6 Decembrie 2012
1. In calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) se iau toate veniturile profesionale pe care le-ati obtinut in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (ianuarie - decembrie 2012).

2. Veti solicita adeverinta tip cu veniturile obtinute pe cele 12 luni de la toti angajatorii dvs. (inclusiv de de la firma de asigurari).

3. - Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC trebuie sa sistati toate contractle, de orice fel, pe care le aveti.
- In momentul in care veti obtine un venit profesional, cat de mic, vi se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa restitui indemnizatia crestere copil fiindca aveam contract de mandat cu o firma de asigurari alina_mirela00 alina_mirela00 buna ziua. am nevoie de niste indrumari si sfaturi va rog. in august 2010 am nascut un baietel , iar din octombrie 2010 -august 2012 am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului stenia 31 stenia 31 Buna ziua! Beneficiez de indemnizația de crestere a copilului daca in anuii 2016-2017 am avut contract de 2 ore si in martie 2018 pana in iunie 2018 am avut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate neta in 2012 ionut c ionut c Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un calcul concret al indemnizatiei de maternitate neta. Mentionez ca in ultimele 6 luni salariul brut al angajatei gravide a ... (vezi toată discuția)