avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obiecte de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obiecte de inventar

Din seria contabili "destepti" #-o
Pe scurt: Am o agentie de publicitate outdoor. Cumparam materiale de constructii gen teava ciment balast...etc construim panourile si le aplasam pe teren prin autorizatii specifice, iar apoi le inchiriem altor peroane juridice.
Recent am descoperit ca in contabilitatea noastra care este tinuta tin sa precizez de "o firma de contabilitate" aceste panouri nu sunt obiecte de inventar desi au personalitate juridica (pentru ele fiind obtinute autorizatii de constructie), deci materialele intra in firma se dau in consum si atat. Este corect? Daca nu este corect cum ar fi corect? Si daca in cazul unui control am avea ceva de suferit avand in vedere ca avem incheiat contract pentru serviciile de contabilitate, si nu era obligatia mea ca sa le mai stiu si pe astea avand in vedere ca sunt de meserie inginer si nu economist?
Va multumesc in avans pentru raspunsuri. :))
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:20, 9 Decembrie 2012
Dar cum le-au clasat, mijloace fixe? Au valoarea de inregistrare unitara mai mare de 1800 lei?
pai materialele va dati seama ca sunt care cum, luate singular nustiu daca se pot clasifica ca mijloace fixe, dar avand in vedere ca cumulate contribuie la constituirea unui tot unitar, acesta depaseste cu cheltuielile de autorizare cu siguranta 1800 pe bucata. Contabil aceste rezultate finale pe care le inchiriem nu apar nicaieri, pur si simplu cum v-am spus materialele sunt date in cosum.
Puteti avea aceste structuri din metal, sticla si alte elemente si forta de munca, ca mijloace fixe produse de societate în regie proprie la costul de producţie, pentru care ati folosit acele materiale cumparate initial.
Da aveti dreptate suna logic ceea ce spuneti, doar ca eu v-am spus ca aceste mijloace fixe, nu sunt prevazute nicaieri ca mijloace fixe, contabila mea nici nu stie cate panouri avem sau nici nu m-a intrebat cat sau ce materiale au intrat in constructia unuia, nu mi-a cerut devize nimic. intelegeti? Nu avem in contabilitate conturi de productie, deci nu cred ca a incadrato in acest fel.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Daca la timpul respectiv nu s-a facut corect, faceti-o acum. Bineinteles, va rezulta un alt profit sau o alta pierdere pentru perioada respectiva si va trebui sa faceti declaratii rectificative de unde pot rezulta niste diferente de plata la impozitul pe profit si majorari.

Oricum, in eventualitatea unui control, inspectorii vor recalcula totul.

Alte discuții în legătură

Calculator produs in firma Doina B Doina B O firma a achizitionat diverse componente in vederea asamblarii unui calculator. Deocamdata sunt inregistrate ca obiecte de inventar. Acum trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Facturi material mobila ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Se da urmatoarea situatie? O farmacie cumpara de la un depotim material de 6.000 de lei pentru mobila. Are o factura de manopera de 500 de lei. ... (vezi toată discuția)
Renovare sediu miricadana miricadana pentru renovare sediu (gresie, usi, parchet, vopsit, mobila, frigider, cuptor, hota) cum se inregistreaza pe contul 6028, 604 sau toata valoarea pe 611. Si ... (vezi toată discuția)