avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Renovare sediu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Renovare sediu

pentru renovare sediu (gresie, usi, parchet, vopsit, mobila, frigider, cuptor, hota) cum se inregistreaza pe contul 6028, 604 sau toata valoarea pe 611.

Si daca ar fi sa-l consider ca o investitie, cum ar trebui inregistrat.

Din punctul meu de vedere nu e o investitie ca nu am venit cu ceva nou doar am inlocuit ce era deja.

Va rog frumos sa ma lamuriti.

Cel mai recent răspuns: milu-milu , utilizator 17:07, 6 Februarie 2012
gresie, parchet, eventual si vopsit, mai mult ca sigur ca apare ca o modernizare, ceace inseamna ca mareste valoarea constructiei !! mobila, frigider, cuptor, hota, in functie de valoare sunt mij fixe sau obiecte de inventar ! deci se trec pe cheltuieli prin amortizare !
atentie daca tin de activitatate firmei se inrgistreaza ca mijloace fixe si se amortizeaza intr o perioadain baza deciziei va recomand sa sunati la FINANTE, de ex o cafenea cumpara mobilier inclusiv bufet si scaune toate se trec pe INVESTITIE OBLIGATORIU nicidecum OBIECT DE INVENTAR.
Va multumesc pentru raspuns.
Modernizarea se intinde pe 3 luni. Cum inregistrez facturile de renovare 231,4426=404 in care se trec valoarea accesoriilor de contructii usa, lustre, parchet, gresie. Cada, cabina de dus se trec pe 303 = 404

La receptia lucrarii se inregistreaza 212=231 toata avloarea.

Dar cand se amortizeaza tva-ul la sf lucrarii?
sediu are rol prioncipal in desfasurararea activitati TOT ce intra incorporat in cladire il treceti pe contul 281 inclusiv manopera ;a sfarsit cand se face receptia lucraii cu semnatura mergeti pe contul de mijloc fix cladire cada nu o mai puteti refolosi si monta in alata parte face parte din cladire inclusiv gresia, faianta, tamplarie PVC./LA MOBILIER cuprindeti inclusiv auxliareale si nu uitatai MONTAJUL< TRANSPORTUL sa le includeti in receptie.SANATATE!

am avut control si le a recalculat din urma am platit majorai si penalizari de 10.000 lei dupa 4 ani le am trecut pe obiecte de inventar si nu e bine.
Incercati sa respectati prevederile legii si nu sfaturi ce nu au baza legala !!!! Deci temeiul legal este Legea nr.15/1994,
ART. 2
Capitalul imobilizat supus amortizarii este reflectat în patrimoniul agenţilor economici prin bunurile şi valorile destinate sa deserveasca activitatea pe o perioada mai mare de un an şi care se consuma treptat.
ART. 3
Activele corporale aferente capitalului imobilizat sunt:
a) terenurile, inclusiv investiţiile pentru amenajarea acestora;
b) mijloacele fixe.
Sunt considerate mijloace fixe obiectul sau complexul de obiecte ce se utilizează ca atare şi îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) are o valoare de intrare mai mare decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului. Aceasta valoare poate fi actualizată anual, în funcţie de indicele de inflaţie;
b) are o durata normală de utilizare mai mare de un an.
Pentru obiectele care sunt folosite în loturi, seturi sau care formează un singur corp, la încadrarea lor ca mijloace fixe se are în vedere valoarea întregului corp, lot sau set.
ART. 4
Sunt, de asemenea, considerate mijloace fixe supuse amortizarii:
a) investiţiile efectuate la mijloacele fixe luate cu chirie;
b) capacitatile puse în funcţiune parţial, pentru care nu s-au întocmit formele de înregistrare ca mijloace fixe. Acestea se cuprind în grupele în care urmează a se inregistra, la valoarea rezultată prin însumarea cheltuielilor efective ocazionate de realizarea lor;
c) investiţiile efectuate pentru descoperta, în vederea valorificării de substanţe minerale utile, cu cărbuni şi alte zăcăminte ce se exploatează la suprafata, precum şi cele pentru realizarea lucrărilor miniere subterane de deschidere a zăcămintelor;
d) investiţiile efectuate la mijloacele fixe, în scopul îmbunătăţirii parametrilor tehnici iniţiali, prin majorarea valorii de intrare a mijlocului fix.

Alte discuții în legătură

Transformare unui spatiu fany62 fany62 Schimbarea destinatiei unui spatiu din hala de productie in spatiu comercial cu compartimentarile aferente poate fi catalogat drept reparatii curente ? In ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire persoana juridica torok maria torok maria Buna ziua, persoana juridica a inceput sa modernizeze o cladire veche in 2007-2008, dar din motive financiare aceasta nu a fost finalizata, valoarea fiind ... (vezi toată discuția)
Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)