avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dobanda legala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dobanda legala

Cine poate sa-mi explice cum se interpreteaza art.3, alin(1) si alin(3) din Ordonanta 13/2011 privind dobanda legala?
Concret daca instanta a stabilit in mai 2012 ca trebuia sa primesc o diferenta de pensie aferenta lunii martie 2008, sa zicem de 100 de lei (suma deja indexata cu indicele de inflatie), dobanda legala pentru aceasta suma se calculeaza numai pentru luna martie 2008 sau incepand cu martie 2008 si pana la plata efectiva a banilor? Pana acum nu a putut sa ma lamureasca nimeni iar ordonanta nu este clara pentru mine.
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Indicele preturilor de consum inseamna indicele de inflatie? Radamante Radamante 1.In hotararile judecatoresti se precizeaza ca sumele vor fi actualizate cu indicele de inflatie . 2.In OUG nr. 71/2009 -3) Sumele prevazute la alin. (1) si ... (vezi toată discuția)
Hotãrâri judecãtoreºti, dobândã legalã, indice de inflaþie Myro Myro Cu tate că dicuţiile sunt multiple, nu am reuşit să-mi conturez o idee clară pe aceste teme, întrucât părerile sunt împărţite şi soluţiile ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala la drepturi salariale din hotarari judecatoresti covmela covmela Printr-o hotarare judecatoreasca s-au castigat drepturi salariale, actualizate cu indici de inflatie si dobanda legala calculata de la data intoducerii ... (vezi toată discuția)