avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile copilului

as vrea sa stiu care sunt consecintele in cazul in care copilul nu poarta numele tatalui biologic, tatal biologic este trecut in certificatul de nastere, dar copilul la nastere a purtat numele mamei, iar aceasta acuma s-a casatorit si copilul poarta numele actualului tata. mama nu a fost niciodata casatorita cu tatal biologic al copilului. ce drepturi si ce obligatii au atat copilul (13 ani) cat si tatal bilogic? ei nu mai tin nicio legatura. exista vreo modalitate prin care tatal biologic sa-si decada din drepturi? copilul va avea drept de mostenire la averea tatalui biologic?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:15, 6 Decembrie 2012
Tatal biologic nu poate renunta la calitatea de tata, deci nu poate fi decazut din drepturi si nu-l poate renega pe fiul sau.
Copilul va avea drept de mostenire la averea tatalui biologic.
Da, tatal ramane tata in acte indiferent daca isi vede sau nu copilul.

Chiar explicam la cineva adversar in proces de recunoastere paternitate ca daca se va stabili ca, clientul meu este tatal copilului e posibil sa regrete...dar nu cred ca m-a crezut.
Tatal nu recunoaste copilul.
@flaviac, sunteti sigura ca acest copil poarta numele sotului mamei si daca da, cum s-a procedat ?

Daca tatal biologic l-a recunoscut, ramane tatal lui pe veci, nu-l poate renega si chiar daca ar fi decazut din drepturi, tot tata ramane, iar copilul are drept de mostenire.
Daca sotul mamei il va infia pe copil, acest copil nu va mai avea relatie de rudenie cu tatal biologic.
mama s-a casatorit cu tatal vitreg, iar prin casatorie fiica a luat numele tatlui vitreg, nu stiu exact preocedura. fiica purta inainte numele mamei, nu purta numele tatalui biologic, el doar apare in certificatul de nastere.
Doamna, nu copilul s-a casatorit, deci in mod sigur nu prin casatorie si-a schimbat numele . L-o fi schimbat pe cale administrativa daca ziceti ca in certificat inca apare ca tata cel biologic, iar numele il are pe cel al sotului mamei. Pentru asta, ar fi trebuit ca tatal natural sa-si dea acordul.
Daca e asa si n-o fi alta realitatea, doar daca sotul mamei il infiaza, copilul nu va mai avea legatura de rudenie cu tatal biologic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare copil ioanamaria1979 ioanamaria1979 sunt separata de fostul sot de 3 ani ,dar nu divortata ,voi avea un copil din relatia actuala ,cum pot sa fac sa poarte numele tatalui biologic si nu numele ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am o curiozitate. dacă un copil este născut în ... laurraicea laurraicea Bună seara! Am o curiozitate. Dacă un copil este născut în timpul căsătoriei, dar soțul mamei nu este tatăl natural și este trecut în certificatul ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)