avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele si asociatia de locatari nu i-mi dau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele si asociatia de locatari nu i-mi dau acordul petru inlocuire vitrina magazin

La magazinul proprietate a societatii mele, de la parterul unui bloc, vreau sa fac renovare si sa schimb vitrina, in vederea inchirierii lui ulterioare si spre surprinderea mea, la Primarie mi s-a cerut acordul asociatiei de proprietari. Cum relatia mea cu presedintele asociatie nu este buna deloc, va rog frumos sa-mi spuneti daca este o cale legala de a inlocui vitrina si a face renovare fara acordul asociatiei, fara a modifica configuratia peretilor sau a structurii de rezistenta(inlocuiesc numai niste rigips, gresia,faianta si vitrina ). Primaria conditioneaza eliberarea certificatului de existenta acordului asociatiei de proprietari, cu toate ca mi se pare anormal ca in "casa mea" sa-si dea altcineva acordul sa mi-o fac mai frumoasa.
Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 12:18, 10 Mai 2009
Cred ca primaria are in vedere disp. art. 11 alin. 2 din Lergea nr. 230/2007 care are in vedere acest acordd cind se schimba aspectul cladirii. Chiar daca nu va aveti bine cu asociatoia solciitati acest acord, in caz de refuz va puteti adresa instantei. Mai exista o varianta sa incercati sa justificati primariei ca nu schimbati prin montarea vitrinelor aspectul cladirii.
Domnul presedinte al asociatiei de proprietari nu vrea sa mearga la notariat ,decit daca semneaza "toti " locatarii, imposibil de realizat, deoarece multi locatari sint plecati din tara, iar altii sint foarte batrini, aproape senili (este adevarat si va rog sa nu ma judecati pentru ca zic acest lucru, acestia fiind foarte usor influientati de dl. presedinte).
Primaria mi-a comunicat ca nici nu sta de vorba cu mine fara acordul asociatiei, cu toate ca le-am aratat ca nu schimb aspectul cladirii, prin inlocuirea vitrinei de aluminiu cu una din PVC, cu bariera termica si nu cred ca este corect ca in proprietatea mea, sa cer acordul locatarilor sa-mi fac proprietatea mai frumoasa.
Ce mai pot face ?
Dar eu nu inteleg de ce solicitati acordul primariei pentru a schimba geamurile!?
Daca s-au spart geamurile trebuie sa le schimbati, nu?
In interior vedeti ca exista reglementari care permit anumite renovari fara a avea acordul cuiva, iar alte renovari trebuie doar sa le anuntati la asociatie. Numai lucrarile mari trebuie facute cu proiect, acord, etc.
La firma unde lucrez eu, era exact aceasi poveste, schimbarea tamplariei vechi de aluminiu cu una de PVC cu termopan si nu ne-a trebuit nici o semnatura si stampila de la nimeni in conditiile in care, sa zicem vizual, nu s-a schimbat nimic, decat culoarea de argintiu a aluminiului in alb de la PVC... ce sa mai zic, ca la alt sediu am pus rama galbena si nu ne-a trebuit nici un acord...
Acuma, va intreb: ce ati cautat la primarie?
Nu de buna voie , sau de placere, m-am dus la primarie, ci datorita faptului ca am inchiriat spatiul unei banci si din magazin in care se vindeau electrocasnice, va deveni magazin in care se vor vinde bani. Consider ca nu se va schimba aspectul cladirii si nici nu se va schimba destinatia spatiului, dar primaria i-mi solicita in mod expres acordul locatarilor pentru eliberarea autorizatiilor.
Va rog frumos din nou sa ma indrumati spre cine sa ma indrept sau daca este o solutie legala sa pot finaliza acest contract de inchiriere, vital pentru mine, in mod corect si legal in conditiile enuntate de mine. Va rog sa ma credeti ca sint dispus sa fac orice sacrificiu pentru a realiza acest lucru, dar nu stiu modalitatea. Astept cu nerabdare o indrumare spre o rezolvare pozitiva avind in consideratie ca la 30 metri de sediul magazinului, la cealalta scara, este un alt spatiu inchiriat de un an, altei banci (de catre alt proprietar ).
Cu multumiri anticipate

Alte discuții în legătură

Obligativitatea acordului tuturor coproprietarilor juridic dana juridic dana Va rog o indrumare pentru situatia urmatoare: Un imobil a fost construit cu urmatoarea destinatie: demisol si parter cu destinatia de spatii comerciale, ... (vezi toată discuția)
Urgent ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Pentru o autorizatie de construire ( o modernizare a unei agentii a unei banci la parterul unui bloc) mi se cere un acord notarial proprietari ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial cecalecean daniel cecalecean daniel Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de ... (vezi toată discuția)