avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Discriminarea la incheierea politei RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Discriminarea la incheierea politei RCA

Buna ziua,

Astazi am aflat cu stupoare noua legislatie in materie de RCA.
Am transcris dreptul de proprietate al unei masini care fiica mea in varste de 24 de ani. In vederea inmatricularii masinii respective am mers ca tot omul la un broker de asigurari.
Am cerut calculul pentru asigurare , asteptandu-ma la un pret in jur de 200 de lei.
dupa introducerea datelor noului proprietar si ale masinii in cauza m-i se aduce la cunostinta ca datorita faptului ca noul proprietar are pana in 30 de ani valoarea asigurarii , cea mai ieftina , este de 487 de lei.
Daca am inceput sa discriminam soferii functie de varsta , asta pentru ca au constatat cei de la asigurari ca grupa respectiva de varsta produce cele mai multe accidente atunci maine angajatorii vor spune ca la 35 de ani esti deja prea batran pentru a mai fii angajat.Chiar nu putem sa luam nici o pozitie fata de comportamentul abuziv al unora ? Parca era vorba sa se faca o baza de date comuna a societatilor de asigurari si sa fie sanctionat numai cel vinovat, asa zisa crestere progresiva a asigurarii functie de corectitudinea la volan , numarul accidentelor precum si gravitatea lor.
De cand trebuie sa plateasca o intreaga grupa pentru greselile unora care nu reprezinta decat in jur de 20 de procente din grupa respectiva?
Foarte simpatica a fost si explicatia venita din partea angajatului caruia m-am adresat in vederea incheierii politei RCA." A FOST LUATA ACEASTA MASURA PENTRU CA TOTI SA DEVENIM MAI CONSTIENTI" Si o ultima intrebare :
De cand trebuie sa platim toti pierderile unei firme private? Nu este de ajuns ca platim datoriile de la buget?
Cel mai recent răspuns: Pop Izabela , utilizator 19:31, 5 Ianuarie 2013
Aceasta nemultumire a dvs. o puteti transmite catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, "mama" tuturor societatilor comerciale cu un astfel de profil si apoi , daca doriti, sa publicati raspunsul ei aici.
Si eu sunt in aceiasi situatie. Am 23 ani, nu am avut niciodata nici un accident dar cea mai ieftina asigurare este de 700 lei/an (in iunie aceasta era de 400 lei/an). Daca masina ar fi fost pe numele bunicului meu atunci asigurarea ar fi costat 200 lei. Absolut discriminare. Din acest motiv am adresat vineri o petitie Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Intre timp, am incheiat o polita RCA pe numele bunicului meu, Contract de vanzare-cumparare si fisa de inmatriculare, urmand ca in cursul acestei luni sa merg la politie pentru schimbarea certificatului de inmatriculare. Toata procedura de schimbare a proprietarului ma costa aproximativ 200 lei, deci economisesc 300 lei in acest fel. Sunt curioasa ce raspuns o sa-mi ofere cei de la CNCD.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca roxanaiosif21 roxanaiosif21 Buna ziua, Detin o masina pe numele meu si am nevoie sa reinnoiesc asigurarea. Din pacate insa, preturile pentru persoanele sub 30 de ani au explodat anul ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca pe 6 luni dar nu e valabila faranumeeu faranumeeu Buna, Am cumparat un autoturism pe firma de la o persoana fizica ,am facut cuntractul de vanzare cumparare si polita rca pe 6 luni in vederea ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca costuri ridicate pentru tinerii proprietari Lgabriel Lgabriel Buna seara. Am varsta de 25 ani si detin un autoturism al carui proprietar sunt inscris in certificatul de inmatriculare. In prezent pentru a-mi asigura ... (vezi toată discuția)