avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scutire taxe.....si in dec 2012 ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scutire taxe.....si in dec 2012 ?

Ajutorul public judiciar se poate acorda, separat sau cumulat, în oricare dintre formele urmatoare:

a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, asistenţei juridice şi, după caz, a apărării, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim în justiţie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumită în continuare asistenţă prin avocat;

b) plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, cu încuviinţarea instanţei sau a autorităţii cu atribuţii jurisdicţionale, dacă această plată incumbă, potrivit legii, celui ce solicită ajutorul public judiciar;

c) plata onorariului executorului judecătoresc;

d) scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.

Valoarea ajutorului public judiciar acordat, separat sau cumulat, în oricare dintre formele prevăzute mai sus, nu poate depăsi, în cursul unei perioade de un an, suma maximă echivalentă cu 10 salarii minime brute pe tara la nivelul anului în care a fost formulată cererea de acordare.

Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.

Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporie de 50%.

Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România.


buna seara ! s-a schimbat ceva din cauza crizei sau tot asa sunt calculate scutirile si in prezent ? daca iau indemnizatie crestere copil 600 lei ,alocatie 2 copii 242 lei si primesc pensie alimentara pt un copil de 289 lei se iau toate ca venit si se imparte la membrii fam , suntem 3 - eu si doi copii nefiind casatorita.... ma gandesc ca ar trebui sa se ia in calcul doar acei 600 lei .... 10 salarii min brut pe tara ??? adica despre ce suma este vorba ?
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
gabryelaalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabryelaalex , utilizator 12:51, 7 Decembrie 2012
va rog luminati ma si pe mine.....cine este avocat are toata stima si respectul din partea mea pt ca te ia durerea de cap prin toti termenii si toate legile .......la final nu mai intelegi nimic !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces succesiune Bobocea_Luminita Bobocea_Luminita Buna ziua, as dori sa incep un proces de succesiune si as as dori sa stiu daca pot beneficia de asistenta gratuita pe durata procesului, adica daca pot ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de timbru judiciar pentru actiune partaj succesiune instanta nikole tablet nikole tablet Buna ziua! Se pot obtine scutiri la taxa timbrului judiciar pentru un pensionar, pentru actiunea in instanta a partajului initial in cazul succesiunii? ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu - ajutor public judiciar rechi1958 rechi1958 Se poate cere avocat din oficiu platit din ajutor judiciar ? Cum se procedeaza ? (vezi toată discuția)