avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecare in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecare in lipsa

Am introdus actiune solicitand judecarea in lipsa; am doua intrebari :
1. Daca la primul termen parata nu depune intampinare, actiunea se judeca ?
2. Daca la primul termen parata depune intampinare, actiunea se judeca sau instanta acorda termen pentru a mi se comunica intampinarea, urmand a se intra pe fond la urmatorul termen ?
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2012
adiadiadi, utilizator
Cel mai recent răspuns: adiadiadi , utilizator 18:40, 7 Decembrie 2012
Daca ati cerut judecarea in lipsa actiunea se va judeca la primul termen daca procedura este completa si nu sunt alte probe de administrat.

Chiar daca parata depune intampinare, instantele nu o comunica reclamantului de vreme ce acesta a solicitat judecarea in lipsa.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune lipsa calitate procesuala pasiva mh31 mh31 Buna ziua, Poate ma ajuta cineva cu niste lamuriri in legatura cu urmatoarea problema: societatea la care lucrez a fost actionata in judecata. In ... (vezi toată discuția)
Admitere divort, respingere cheltuieli de judecata Corina Capotã Corina Capotã Speta: Reclamantul introduce cerere de divort din culpa exclusiva, ea nu depune intampinare. El a preluat numele dobandit prin casatorie si solicita pastrarea ... (vezi toată discuția)
Solutii respingere exceptie tardivitate introducere actiune laurstanga laurstanga Buna ziua ! Iata speta. Litigiul este intre doua UAT referitor la stabilirea hotarelor. Competenta de introducere a actiunii privind stabilirea hotarelor ... (vezi toată discuția)