avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minora poate fi luatã cu forța de cãtre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minora poate fi luatã cu forța de cãtre executor judecãtoresc?

Buna ziua! Sunt mama unei fetite de 2 si 6 luni... Minora e născută după desfacerea casatoriei, si a crescut exclusiv cu mine ( bunicii materni m-au sprijinit tot timpul). Cât timp merg la serviciu fetița sta cu bunicii, si uneori merge la domiciliul bunicilor pentru a sta o perioada mai lunga. Tatăl biologic, nu mi-a fost alături din luna a treia de sarcina, ori, după ce minora a implinit 2 ani acesta începe sa își facă apariția extrem de spradic motivând ca are dreptul sa ia copilul la el in vizita, dar: copilul nu a socializat cu acesta, nu îl cunoaște, tatăl nu ii cunoaște copilulului trebuintele, mai mult nu a plătit pensia alimentara constant , are accese de furie, si spune ca vine cu executor judecătoresc sa ia copilul... Dacă eu nu sunt prin preajma copilului cât timp e cu bunicii, exista posibilitatea ca executorul sa ia copilul cu forta si sa îl dea in grija unui strain( practic tatăl biologic e un străin pt ca nu cunoaște copilul si nici copilul pe acesta) producand trauma painica? Bunicii ( parintii mei) sunt reprezentanții mei legali prin accord notarial! Dacă tatăl biologic nu a respectat programul de vizita sub nicio forma legea se poate juca cu viața unui copil separandu-l de mediul afectiv in care a fost crescut? intrebarea e: copilul poate fi luat in lipsa
mea cat timp e cu bunicii iar dansii mă reprezintă legal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:23, 8 Decembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand, pentru a veni cu executorul judecatoresc sa ia copilul trebuie sa deschida impotriva dvs proces pentru program de vizita si legaturi personale cu minorul...in timul procesului cu ajutrul unui avocat aveti posibilitatea sa demnstrati instantei ca nu este in interesul minorului ca acesta sa fie luat din sanul familiei si dus in alta parte, intre straini... iar daca are accese de furie, cu atat mai rau ptr el si mai bine ptr dvs....
Din mesaj eu inteleg ca aveti deja stabilit un program de vizita.
Daca nu v-ati opus pe perioada procesului, hotararea trebuie respectata. Vreti un alt program, cereti in instanta altul, altfel da, tatal poate pune in executare hotararea si va poate face si plangere penala pt nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Daca nu sunteti de fata se poate intampla orice atunci cand va veni executorul judecatoresc.
In astfel de situatii recomandarea mea este sa aveti si martori si avocat angajat atunci cand se va proceda la executarea silita pentru a se evita orice fel de abuzuri.

Situatia este mult prea complexa pentru a putea primi un simplu raspuns pozitiv sau negativ deoarece fiecare aspect poate avea o importanta deosebita.
Mai aveti si dreptul la actiune in justitie care trebuie insa corelata in functie de situatia concreta si nu la un mod generic.
Adica simpla deschidere a unui proces nu inseamna ca va ajuta in mod automat daca nu exista o corelare precisa cu ceea ce exista in fapt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala Martonze Martonze Buna ziua, Am unele nelamuriri privind ancheta sociala pentru gazduirea minorului in timpul programului de vizita minor. 1.Parintele care cere programul de ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare a minorului nicoleta15 nicoleta15 Buna seara! Am divortat anul trecut in luna iulie, minorul rezultat in urma casatoriei (care avea 10 luni la data respectiva)findu-mi incredintat. Tatal ... (vezi toată discuția)
Copil bogos elena bogos elena Sunt divortata,am o fetita de 2 ani pe care o ingrijesc bunicii toata saptamana iar eu o vad doar in week-end (eu fiind in bucuresti iar ea la tara ) pentru ca ... (vezi toată discuția)