avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... sporuri pt pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

sporuri pt pensionare

buna ziua,

mama mea si-a depus dosarul de pensionare si tocmai i-a venit decizia, dar nu i-am luat la calcul sporuruile. varsta la data pensionarii 61 ani 2 luni; varsta standard de pensionare 58 ani 9 luni; sistemul public conditii normal de munca 27 ani 6 luni; stagiul total de cotizare 41 ani 8 luni 8 zile
ea a beneficiat de urmatoarele sporuri:
- spor de vechime
- spor de indeplinirea altei functii( care apoi s-a transformat in spor de conducere)
-spor de conducere
- spor de fidelitate
- spor de confidentialitate
- spor de lucru pe calculator
- spor relatii cu publicul
In decizia de pensionare la motivare scrie: sporurile nu s-au valorificat intrucat nu sunt trecute temeiurile legale pentru fiecare.
Ea a trecut la temei contactul colectiv de munca si a atasat o copie dupa el deoarece in baza acestuia s-au intocmit deciziile de incadrare si actele aditionale, dar nu este suficient.

Stie cineva sa ma ajute cu temeiul legal pentru fiecare spor in parte?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 20:36, 8 Decembrie 2012
In Anexa 15 la HG 257/2011-Normele de aplicare ale Legii 263/2010 gasiti sporurile care au facut parte din baza de calcul a pensiilor pana la 01.04.2001.Dupa aceasta data nu mai este necesar,ele se regasesc in suma contributiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns -urgent pensionare FREDU FIN FREDU FIN Mama a primit ieri decizia de pensionare , a avut lucrati 40 de ani si 7 luni - stagiu complet de cotizare, pensionare la limita de varsta ! 1. pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul ... uca2015 uca2015 Buna ziua Cum sunt valorificate sporurile nepermanente la calculul punctajelor lunare pentru perioadele de pana in 01 aprilie 2001? respectiv pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime lumifatu lumifatu buna ziua, as avea si eu nevoie de putin ajutor, daca se poate. intr-o adeverinta de vechime care trebuie depusa la casa de pensii pentru calcularea pensiei, ... (vezi toată discuția)