avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pt Ofiterii MAPN se poate merge in instanta pe litigiu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pt Ofiterii MAPN se poate merge in instanta pe litigiu de munca conf Cod Muncii ?

Pentru ofiterii MAPN se poate apela la Tribunal - sectia litigii de munca pt daune morale, hartuire psihica, anulare acte administrative si repunere in drepturi ? Sau sunt legati strict de regulamentele militare ? Nu sunt considerati tot salariati ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 29 Decembrie 2018
legea nr.188/1999 actualizata
[ link extern ]
Multumesc elis :)
La un an de la iesirea la pensie, primesc de la UM unde am lucrat o decizie de imputare pentru suma de 2xxx lei pentru recuperarea unui spor pe care nu trebuia sa-l primesc...cica...Nu am semnat documentele privind acordul partilor nefiind de acord cu paguba/prejudiciul produs. Nu eu am cerut acest spor...s-a acordat unui numar mare de militari din unitate. In armata nu faci nimic de capul tau cand esti un amarat de subofiter...executi doar ordinele superiorilor. In decizia de imputare se face trimitere ca baza legala la legislatia militara (art.30 din OGR 121 din 28.08.1998, L25 din 26.01.1999, ordinul M5 din 22.01.1999) nicidecum la Codul muncii care din 2011 a desfiintat institutia deciziei de imputare si daca partile nu se inteleg singura cale este cea a instantei judecatoresti. Eu consider aceasta decizie de imputare nula, nefiind o decizie cu titlu executoriu. Ma consider exonerat de raspundere deoarece pe timpul serviciului am executat ordinele sefului meu direct.
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac cu acesta decizie de imputare! Am termen de contestare la UM unde am lucrat de 30 de zile.Multumesc anticipat pentru ajutor !
Legislatia militara are prioritate fata de prevederile Codului Muncii. Acte caracter de norma speciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz militari?? Alexandru8899 Alexandru8899 Ce durata are preavizul militarilor, al trecerea in rezerva prin demisie, conform Noului Cod al Muncii si legilor romanesti aplicabile?? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Termen legal pentru preaviz emil_c emil_c Buna ziua, Sunt (Am fost???) ofiter in cadrul MApN. Mi-am depus demisia in data de 01.07.2016, iar pana acum (20.08.2016) nu am primit nici un raspuns pentru ... (vezi toată discuția)
Demisie cadru militar ContSters405252 ContSters405252 Buna ziua! Sunt cadru militar si mi-am depus demisia acum aproape 30 de zile calendaristice. Demisia inseamna si trecere mea in rezerva, dupa cum mi-a fost ... (vezi toată discuția)