avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este pedeapsa pentru Furt de identitate combinat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este pedeapsa pentru Furt de identitate combinat cu diverse.

Furt de identitate, fals în înscrisuri sub semnatura privata.
Problema mea, am avut pe cineva in casa care a fugit cu niste bani,zicea ca lucreaza la casa dar el isi facea de cap pe acolo,nu vreau sa deschid subiectul pe tema asta,dupa ce a disparut invinuitul aia batrani ai mei au cautat prin dulapuri si au gasit un contract de televiziune prin satelit,pe contract este trecut numele meu,numarul de telefon al invinuitului,adresa de acolo si o semnatura,in contract scrie ca am echipamente in chirie si diferite chestii specifice unui contract din asta de televiziune.Eu nu am semnat nici un contract si nu am dat nici un acord verbal,telefonic,scris,internaut pentru ca acest contract sa fie realizat in numele meu,nu aveam cum sa semnez acest contract deoarece ultima vizita efectuata in Romania a fost facuta in urma cu aproximativ doi ani.Am intrebat pe un forum cum se numeste infractiunea si mi s-a raspuns ca este"Furt de identitate, fals în înscrisuri sub semnatura privata."
Intrebari
1.Se pedepseste cumva aceasta infractiune,care sunt pedepsele
2.Invinuitul,ala care a fugit cu lovelele primeste ceva bonus aparte la saptamanile cazare.
3:Cum se calculeaza pedepsa,se aduna termenele pentru fiecare infractiune in parte
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2012
Laurentiu-Claudiu, utilizator
Nu trebuie sa incadrati dvs.faptele, faceti doar o plangere la politie impotriva respectivului si cereri rezilierea acelui contract daca este in defavoarea dvs. si va aduce prejudicii. In plangere relatati8 fapteloe pentru care va p-alngeti si p[rejudiciul creat . Pentru fiecare infractiune se aplica o pedeapsa in raport de gravitatea faptelor si de consecintele p[roduse , de persoana faptuitorului si la final pedepsel;e se contopesc si se aplica cea mai mare .,Uneori se mai aplica un spor de pedeapsa . Nu va astepati la pedepse prea mari in cazul dvs.
Infractiunea de fals privind identitatea, se refera la subiectul institutie publica si nu la o persoana fizica. Furtul de identitate la care va referiti dvs si care consta in insusirea de catre faptuitor a numelui dvs. este sanctionat conform Directivei UE nr. 2007/64/CE.
Cod penal - ART. 293 - Falsul privind identitatea
Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, pentru a induce sau a menţine în eroare un organ sau o instituţie de stat sau o altă unitate dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează încredinţarea unui înscris care serveşte pentru dovedirea stării civile ori pentru legitimare sau identificare, spre a fi folosit fără drept.

Faptul ca a "produs" acel contract prin ticluirea si altererea lui, il incadreaza la comiterea infractiunii de fals in inscrisuri.
Art. 290 -Falsul în înscrisuri sub semnătură privată
Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul din modurile arătate în art. 288, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Tentativa se pedepseşte.

Bineinteles ca odata ce falsul a fost facut, persoana in cauza l-a si folosit in scopul producerii unor consecinte juridice.
Art. 291-Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă când înscrisul este sub semnătură privată.

Pentru "cel care a fugit cu lovelele" daca mai dati si alte amanunte vom sti daca este inselaciune sau furt.


Detalii despre intamplarea paranormala am dat destule,am studiat tehnica si felul cum actioneaza invinuitul,defapt dupa ce l-am studiat am reusit sa al si pescuiesc intr-o postare anterioara,"ochiul luminat stie unde sa caute".Am depus plangere la politie impotriva lui acum 6 luni,pana acum nimic,din ce am citit pe internet pe diverse forumuri,din momentul in care se depune o plangere penala pana in momentul in care se ajunge la proces dureaza aproximativ 18 luni,un calcul simplu spune ca eu am de asteptat.
Daca pedepsele la final se contopesc si se aplica cea mai mare,inseamna ca anumite infractiuni sunt trecute cu vederea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)
Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)