avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Real vs Auchan
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Real vs Auchan

Buna ziua,

Sunt un angajat real care a fost preluat de Auchan.
Din 2013 Auchan preia real-ul si nu stiu care ar fi siguranta mea ca o sa mai lucrez in continuare.
Trebuie sa semnez vre-un act cu Auchan?Ma preia cu perioada nedeterminata sau au dreptul sa imi faca contract determinat?
In cazul care imi spune sa imi caut in alt loc,si eu nu am nici o abatere,nici o sanctiune ce pot sa fac.

Va multumesc mult de tot
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 11 Decembrie 2012
Auchan va prelua drepturile si obligatiile actualului dvs angajator - Real - fara a mai fi nevoie de incheierea unui nou c.i.m.

Codul Muncii prevede:
art.173
.....
(2) : Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
Va multumesc,dar....eu sunt la platforma care livreaza in toata tara pt real si avem un departament calitativ,adica verifica calitatea si corectitudinea marfii.

Sefa ne-a spus ca in doua saptamani o sa mute 2 din 4 oameni pe magazin, si de la un salariu de 1500 ron o sa ajungem la 900 ron.

Este corect ce se intampla,au acest drept de a muta oamenii fara nici o abatere disciplinara si au dreptul de ai micsora salariul?

Va multumesc,dar sunt din ce in ce mai ingrijorat.

Modificarea unilaterala a c.i.m. nu se poate face decat in anumite conditii prevazute de lege .. Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor.
Da,la noi se practica......"scapa de 2 oameni" si acei 2 oameni sunt mutati fara voia lor la magazin pe alt salariu.

In concluzie daca nu este de accord si nu semneaza nici un act,nu ar avea cum sa ii mute?

Sau legea ajuta angajatorul?....ex: de maine sa iti cauti in alta parte ca nu mai avem nevoie de serviciile tale.
Dac nu semneaza actul aditional de una dintre parti , nu are cum sa se produca modificarea c.i.m... in aceste situatii, in practica, angajatorul exercita presiuni asupra angajatului pentru a-si da demisia sau poate sa-l concedieze ...

Alte discuții în legătură

Transferul angajatilor conform legii 67/2006 Raluca CErnica Raluca CErnica Buna ziua, as vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care un angajat refuza transferul de la o companie la alta, conform legii 67/2006. Practic cedentul il ... (vezi toată discuția)
Firma la care lucrez urmeaza a fi vanduta blitzblitz blitzblitz Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza a fi vanduta catre un o alta firma (in acest moment aceasta firma ne este concurent pe piata). Foarte probabil ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)