avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce este de facut ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce este de facut ?

Am obtinut prin hotarare irevocabila un teren intravilan. Expertul judiciar a inscris eronat in raportul de expertiza dimensiunile terenului. Prin urmare, aceasta hotarare irevocabila m-a facut fara voia mea proprietar pe o parte din terenul altui proprietar (circa 40 metri in lungime), iar pe latime, 2,5 metri care trebuiau sa imi apartina au ramas ai nimanui. Mi-am dat seama de aceasta situatie la un an dupa ce a fost data hotararea irevocabila, cand un expert cdastral a realizat schita corecta a terenului. Intrucat dimensiunile si forma terenului din hotararea judecatoreasca irevocabila nu corespund cu realitatea, mi-a fost respinsa si inregistrarea lucrarii cadastrale si implicit intabularea. Ce este de facut, tinand cont ca este vorba de o hotarare irevocabila emisa in urma cu un an ?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:16, 5 Februarie 2009
Faptul ca daca eu as executa hotararea ar insemna sa incalc dreptul la proprietate al vecinilor, nu inseamna ca este vorba de "dispozitii potrivnice" ?
(Executarea hotararii inseamna ca terenul meu se intinde si pe proprietatea vecinilor)
"dispozitiile potrivnice" trebuie sa fie incluse in textul hotararii. Mai exact aceeasi hotarare afirma odata un lucru, si mai apoi un lucru contrar. Iar institutia invocata acolo reclama ca instanta sa precizeze care din dispozitiile potrivnice considera ca trebuie mentinuta.

Ma gandesc ca ai putea face o dezmembrare, sa imparti terenul in 2 loturi, cel ce apartine vecinului, si cel ce e al tau. Apoi sa iti intabulezi dreptul de proprietate doar pe terenul tau.
In situatia dvs. nu este vorba despre eroare materiala de calcul.
Este vorba despre o expertiza pe care dvs. nu ati contestat-o la momentul potrivit iar instanta a omologat-o ca fiind corespunzatoare situatiei de fapt si de drept.
Nici o instanta nu poate trece peste concluziile unui raport de expertiza acceptat/necontestat de catre parti.Instanta nu a gresit in nici un fel.
Daca insa in raportul de expertiza sunt cuprinse aspectele pe care dvs. ni le-ati relatat si instanta nu a tinut cont de ele, atunci sa zicem ca ar fi putut fi un motiv de apel sau recurs sau dupa cum spuneati anterior, de aplicare a disp. art.281 C.proc.civ.
Ce sa va spun, ati putea incerca o astfel de cerere.Este dreptul dvs. si posibil, poate avocatul dvs. daca va cunoaste in amanunt speta, sa va ajute sa rezolvati problema in acest mod!

Av. Cermak Iuliana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat Leordeanu Leordeanu Am imputernicit un avocat sa ma reprezinte in partajul unui teren .S-a dat dupa recurs decizie definitiva .Observ acum ca pe schita intocmita de expert ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala la iccj ? bukinst bukinst Intr/un litigiu la Legea 10/2001 Directia Judeteana a Finantelor Publice a facut recurs la Decizia Curtii de Apel precum si la Decizia Curtii de Apel de ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)