avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere datorie la banca
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere datorie la banca

Buna ziua,

Stimata echipa Avocatnet,

Va rog sa imi spuneti, cum sa procedez in cazul in care am avut o datorie de rambursat la o banca, dar ea s-a prescris.

Totusi mi se fac retineri din cont, pe baza unei decizii de executare silita. Stiu ca dupa 3 ani, nu mai fi subiectul unei executari, datorita acestui termen de 3 ani.

Va multumesc anticipat,

Aurelia Visan,
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:04, 11 Decembrie 2012
de cand vi se fac aceste popriri ?
De cand aveti acel credit, de cand n-ati mai platit si cand s-a incuviintat executarea silita ?
Buna ziua,

Datoria s-a prescris anterior inceperii executarii sau ar fi trebuit sa se prescrie in timp ce executarea era in curs?

Daca datoria e prescrisa atunci nu poate fi inceputa, daca insa executarea a inceput, ea va fi continuata. Astfel daca datoria e, spre exemplu, din 2010, si executarea a inceput in 2012, ea se va continua si in 2013,2014, chiar daca acesta ar fi termenul de prescriere.

Pe de alta parte, executarea unei datorii din 2010 nu va putea incepe in 2014.

Succes!

Dana Fatol
(consultant, nu echipa Avocatnet)
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
1) lichidaţi şi desfiinţaţi contul ;
2) dacă acea decizie de executare silită a fost promovată de bancă în interiorul a 3 ani, se va executa până la achitarea integrală a debitului de către debitor.Nu se poate prescrie dacă a fost pusă în acţiunea de recuperare în mişcare în interiorul perioadei de valabilitate.Dacă e altfel (?!), reveniţi vă rog, cu clarificări şi vom încerca s-o rezolvăm.
Stimata doamna,

Cred ca sunteti intr-o eroare. Stiti dvs ceva, dar nu stiti cum trebuie. Mi-e greu sa cred ca este implinit termenul de prescriptie.
Cand ati efectuat ultima plata din credit?

Cand s-a demarat executarea silita prin poprire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita Catherina Catherina Buna ziua , am castigat in instanta un proces cu banca .Adica mai exact un contract de credit cu ipoteca s-a constatat ca s-a prescris si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)