avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract consultanta agronomica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract consultanta agronomica

Sotul meu este cetatean strain, locuim in prezent in strainatate si avem intentia de a ne stabili in romania; sotul meu ar putea incheia un contract de consultanta agronomica cu o societate romana? in ce conditii? este necesar sa infiintam o societate sau exista alte forme - legale, evident - de desfasurare a acestei activitati, in conditiile in care este singura sursa de venit lunar? Cum putem beneficia de profit? Societatea romana cu care avem intentia sa colaboram ne-a recomandat sa nu facem un contract de consultanta; nu mi s-a explicat de ce si nu am insistat sa cer explicatii, fiind la momentul respectiv o discutie de principiu; cu ce ii dezavantajeaza pe ei? si pe noi?
va multumesc
Ca sa puteti acorda consultanta si sa primiti in schimb un onorariu/salariu este nevoie sa sotul dvs. sa fie ori angajat intr-o societate, ori sa deschida un SRL, ori sa devina PFA (persoana fizica autorizata), din moment ce urmeaza sa va stabiliti in Romania.
Venitul obtinut din consultanta este impozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de management intreprindere agricola zoe1810 zoe1810 Buna seara, Sunt cetatean strain si am o diploma de \\"expert agrar\\"(traducere mot à mot de pe diploma de studii). Precizez ca nu este vorba de ... (vezi toată discuția)
Prima casa carmen 24 carmen 24 sunt casatorita cu un cetatean polonez si locuim momentam in uk.Sotul meu lucreaza de 3 ani cu contract si eu la studii.Care sunt criteriile de acordare??Am ... (vezi toată discuția)
Scoatere bani lunar din srl sub forma de bonus colaborator gmlaura gmlaura Scoatere bani din SRL pentru chirie Se da urmatoarea situatie: Sotul meu, cetatean strain, va infiinta un srl care isi va desfasura activitatea online ( ... (vezi toată discuția)