avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rol agricol pentru teren indiviziun?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rol agricol pentru teren indiviziun?

Terenul in indiviziune este trecut doar in rolul unuia dintr cei doi comostenitori,mentionati pe titlul de proprietate.Asa este procedura sau trebuie sa fie trecut pe rolul ambilor coindivizari?
Mentionez ca terenul are la baza un titlu de proprietate emis pe numele mamei decedate a tatalui meu, iar cei doi comostenitori mentionati in titlu sunt : fiul decedatei,adica tatal meu si o nepoata de-a decedatei. Terenul in indivizune este trecut pe rolul nepoatei impreuna cu alte terenuri de-ale ei.
Daca in titlul de proprietate apar cei doi coindivizari, atunci rolul fiscal trebuie deschis/trecut pe numele ambilor coindivizari.
Daca nu apar cei doi "mostenitori", atunci trebuie obtinut un certificat de mostenitor "supliment" in care sa apara trecut la masa succesorala si acest teren precum si cotele detinute de mostenitori, apoi facuta modificarea la directia locala de taxe si impozite.

Av. Cermak Iuliana
Multumsc pentru raspuns.
Titlul de proprietate ,eliberat in 1994,asupra acestui teren in indiviziune, este singura mostenire ,mama tatalui meu fiind decedata de peste 35 de ani in urma,neramanand la moartea ei nimic de mostenit.Nu s-a facut nci o succesiune,din cate stiu.
Trebuie sa merg la primarie si sa rectifice rolul ,in baza titlului de proprietate in care apar cei doi mostenitori,tatal meu si nepoata,dar doar nepoata are terenul trecut pe rol?
Rolul fiscal este sinonim cu rolul agricol al terenului?
in nici intr-un caz
Deci terenul in indiviziune poate fi trecut in rolul agricol doar a unuia dintre cei doi coindivizari in timp ce in rolul fiscal trebuie sa apara amandoi coindivizarii?
Mi-as dori sa aflu care este diferenta dintre rolul agricol si rolul fiscal.

Alte discuții în legătură

Neplata impozitului duce la pierderea terenului? mariapopescu mariapopescu In 1994 a fost eliberat un titlu de proprietate pentru un teren pe numele mamei tatalui meu,decedata cu mult timp in urma. In calitate de mostenitori ... (vezi toată discuția)
Plata impozit teren agricol extravilan.penalitati macvio53 macvio53 Am fost instiintat de catre primarie ca am de platit o suma apreciabila reprezentand impozitul si penalitatile din 2007 pana in prezent pentru un titlu de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de scurta durata april2001ro april2001ro Buna seara, In 1997 bunica mea mi-a facut antecontract de vanzare-cumparare prin notariat pe un teren agricol, cu achitarea unei sume de bani, Nu a putut ... (vezi toată discuția)