avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rol agricol pentru teren indiviziun?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rol agricol pentru teren indiviziun?

Terenul in indiviziune este trecut doar in rolul unuia dintr cei doi comostenitori,mentionati pe titlul de proprietate.Asa este procedura sau trebuie sa fie trecut pe rolul ambilor coindivizari?
Mentionez ca terenul are la baza un titlu de proprietate emis pe numele mamei decedate a tatalui meu, iar cei doi comostenitori mentionati in titlu sunt : fiul decedatei,adica tatal meu si o nepoata de-a decedatei. Terenul in indivizune este trecut pe rolul nepoatei impreuna cu alte terenuri de-ale ei.
nu s-a facut nici un act.doar "ia-l tu si munceste-l".nu inteleg ce ati vrut sa spune-ti cu "rolul agricol a fost trecut abuziv".acel pamant a fost trecut la rol la primarie pe numele lui ca sa poata el sa isi ia subventiele,sa isi platesca impozitul....si altele.Intre timp persoana in cauza a decedat si sotia nu vrea sa ne dea titlul.a ramas sa vb cu ea mai marii comunei(prima sef de post).dak nu o sa scoatem alt titlu.
Rolul agricol se face in catastifele primariei dupa actele de proprietate prezentate-in care, dupa cum ati scris, apare bunica si nu cel care a muncit pamantul.Persoana in cauza a decedat si mostenitor este sotia-ca asa este legea, alt titlu nu o sa puteti scoate, neavand dreptul.
de ce este mostenitor sotia lui?sau mai bine zis la ce este mostenitor?este propritatea lui ca sa fie ea mostinitor?nu este bunica proprietar?in acte proprietar este bunica mea.dc nu are dreptul bunica sa scoata alt titlu de proprietate?
Buna ziua am o intrebare avem un titlu in comun iar la.primarie sunt trecut pe rol.cu partea mea de 4200 metri de pe titlu si detin adeverinta eliberata de primarie cu 4200 metri acum.am.aflat ca mai am pe rol doar 900 metri iar ceinde la.primarie au spus ca nu ma afecteaza ca este declarativ e posibil?
In istoricul de rol fiscal trebuie mentionati ambii proprietari.

Daca sunt doi coproprietari, acestia trebuie precizati in instoricul de rol fiscal.

Ambilor le incumba obligatia de a plati taxele si impozitele aferente terenului.

In caz contrar, trebuie obtinut un certificat de mostenitor suplimentar.

Acest act notarial poate fi emis oricand.

Bunul imobil este cuprins in masa succesorala.

Cotele -parti din dreptul de proprietate, cuvenite mostenitorilor, vor fi rectificate.

Ulterior, in baza certificatului de mostenitor, se va face mentiune in istoricul de rol fiscal.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata impozitului duce la pierderea terenului? mariapopescu mariapopescu In 1994 a fost eliberat un titlu de proprietate pentru un teren pe numele mamei tatalui meu,decedata cu mult timp in urma. In calitate de mostenitori ... (vezi toată discuția)
Plata impozit teren agricol extravilan.penalitati macvio53 macvio53 Am fost instiintat de catre primarie ca am de platit o suma apreciabila reprezentand impozitul si penalitatile din 2007 pana in prezent pentru un titlu de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de scurta durata april2001ro april2001ro Buna seara, In 1997 bunica mea mi-a facut antecontract de vanzare-cumparare prin notariat pe un teren agricol, cu achitarea unei sume de bani, Nu a putut ... (vezi toată discuția)