avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Retinere salariala prin notificare cesiune de creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Retinere salariala prin notificare cesiune de creanta

Buna ziua
Ma confrunt cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o. Societatea la care lucrez a primit o Notificare de cesiune a creantei, comunicata prin executor judecatoresc, prin care suntem "instructati" sa retinem 1/3 din salariul unui angajat, in calitate de Debitor cedat. Nu am copie dupa Contractul de credit. Nu ar trebui sa existe un titlu executoriu, aprobat de instanta? Este suficienta cesiunea de creanta?

MUltumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 16:48, 12 Decembrie 2012
Buna ziua,

Infiintarea popririi se face prin adresa de infiintare a popririi, insotita de titlul executoriu (in cazul debitorului de care vorbiti, contract de credit, notificarea de cesiune, dovada opozabilitatii cesiunii fata de debitor). Contractul de credit e titlu executoriu fara se fie necesara interventia instantei.

Luati legatura cu executorul si solicitati-i documentele care justifica infiintarea popririi.

Cod de procedura civila: Art. 454 - (1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, prin adresă însoţită de o copie certificată de pe titlul executoriu, comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 452, înştiinţându-se totodată şi debitorul despre măsura luată.
(2) În adresa de poprire se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile incorporale ce i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit.
(21) Adresa de înfiinţare a popririi va cuprinde numele şi domiciliul debitorului persoană fizică ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi codul de identificare fiscală.


Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita teobob teobob va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)
Este legala poprirea Andrei T Andrei T inaintea popririi conturilor unei societati nu era necesara trimiterea unei somatii prin care sa se puna in vedere achitarea sumei urmarite? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)